Els informem que generalment l’ús diari de les portes deteriora les frontisses, panys i claus, de manera que aquestes últimes poden quedar encallades en els panys i danyar per complet. Per mantenir aquestes peces en perfecte estat segueix aquests valuosos consells que poden ser de gran utilitat.

· Procura no assotar les portes o llançar-les amb força, en moltes ocasions les frontisses o els panys pateixen les conseqüències. Es fan malbé i deterioren de manera que poden embussar i no permetre l’obertura i tancament de les portes de manera fluïda.

Quan vagis a introduir la clau en el cilindre del pany, procura no forçar-o empènyer amb força o a cops perquè d’aquesta manera, moltes claus es parteixen i és impossible reparar-les. Moltes panys han de ser canviades per aquesta raó.

· Mantingues les frontisses lubricades amb un esprai o oli especial en aerosol exclusiu per a usar en panys i claus, d’aquesta manera les teves portes mai cruixit, i treballessin eficientment.

· Procura carregar les claus en un lloc en el qual no puguin ser robades o extraviades, altrament, hauràs de canviar el pany de la porta i comprar tot el sistema de nou perquè pugui ser instal·lat.

· Si els teus portes són de fusta, procura fer-los un manteniment anual de manera que es mantinguin com a noves. Líjalas i barnízalas perquè llueixin el color natural de la fusta i puguis preservar-les per molts anys.

· En cas que la teva porta es tanqui i deixis les claus dins, no forcis el pany o violentes el forrellat, després hauràs de gastar molts diners fent reparacions. Simplement canvia o substitueix el cilindre per un de nou.

· Deixa a un amic, familiar o persona de confiança, un joc de claus de casa teva de manera que puguis tenir aquesta còpia a mà en cas que les extravíes o te les robin.

Seguint aquests senzills consells comprovarà com repercutirà en el seu benestar i el de la seva família, i també per una altra part en l’economia de la seva llar. Un bon manteniment farà que ho noti, des del meu experiència així personalment puc assenyalar-ho.