L’aigua en molts casos pot ser un gran enemic. Si se t’han mullat les claus, i se t’han rovellat, avui us expliquem com reparar-les i deixar-les com noves. Mentre tinguis les claus oxidades hauràs de forçar el pany, i probablement acabis trencant alguna cosa, així que, segueix aquests consells i t’estalviaràs problemes.

Quan a causa de l’òxid les claus es posen pesades has submergir-les en un recipient en el qual hauràs barrejat prèviament una part de petroli i dues parts de d’oli. Deixa-submergides per una estona, i després Lavalas amb aigua i detergent. I molt important: deixa-les assecar bé.

Si no tens aquests materials no et preocupis, les begudes alcohòliques resulten també excel·lents per treure el rovell. En aquest cas has de deixar les claus en remull en la beguda durant un dia sencer. Passat el dia, les retires i les rentes amb aigua i detergent, deixant que després s’assequin bé.

Un altre problema important és la congelació dels panys. L’excés de fred congela el greix del mecanisme dels panys i impedeix l’accionar de les claus. T’expliquem això per que potser penses que el problema està en les claus, i potser no és així.

Per resoldre aquest inconvenient has escalfar la clau sobre un encenedor o sobre la fogons de la cuina, amb molta cura de no cremar-te, i després s’introdueix al pany i es fa jugar a un costat i un altre fins que transmeti la calor i descongeli el mecanisme ..

Amb aquests consells podràs mantenir les teves claus i panys en perfecte estat per més temps, i t’estalviaràs haver de canviar els panys.