Saber com desmuntar un pany de porta potserte molt útil quan tens una avaria en el teu pany. Sovint cal desmuntar el pany per localitzar l’avaria.

Si el teu pany té una avaria greu hauràs de trucar a un manyà perquè et solucioni el problema. Però de vegades nosaltres mateix podem fer de manetes i dur a terme tasques de la casa. Desmuntar un pany és una d’elles.

Això sí depèn de diversos factors el saber com desmuntar un pany de porta sense que sigui un desastre. Un d’ells és el tipus de porta i el tipus de pany que tinguis.

Per què desmuntar un pany de porta

Sembla que mai necessitarem desmuntar el pany d’una porta, però, és una mica més comú del que penses.

El principal motiu és canviar el pany i el bombí d’una porta per instal·lar un millor categoria. Bé perquè vam entrar a un nou habitatge o perquè la nostra pany ja estava molt antiquada.

També hi ha ocasions en què has de desmuntar un pany de porta perquè ha patit alguna avaria que no ets capaç de solucionar amb el pany posada.

Si no pots tancar o obrir el teu pany i s’ha quedat encallada i el teu dins de casa també és bo saber desmuntar el pany per no haver de trucar a un manyà d’urgència. Al final són serveis de serralleria dels que podem prescindir amb unes quantes nocions.