Coneix els tipus de panys que existeixen. El pany és una de les parts més importants de casa teva. Si vols tenir seguretat i estar a gust a la teva llar has de instal·lar una bona pany a la teva porta.

Però abans de decidir-te has de conèixer els principals tipus de panys per a portes que hi ha al mercat. Així et faràs una idea de quina és la que millor s’adapta a les teves necessitats.

No és un element de la casa en què escatimar. Ja que és el sistema de protecció de la teva llar i ha de ser infranquejable. Fins i tot és apropiat combinar diversos sistemes de panys per augmentar la seguretat.

A més, és recomanable revisar el pany per dins i per fora de tant en tant. Comprovar que el mecanisme del pany funciona és fonamental. Hi ha vegades que ens oblidem d’ella i no fem un canvi de pany des que vam entrar a viure a casa, i això és un greu error.

TIPUS DE PANYS

panys cilíndriques

També són conegudes com panys amb perfil europeu. Solen ser panys habituals a les llars.

Aquestes panys tenen un mecanisme molt senzill, són circulars amb un barret fort de perla en el qual s’introdueix la clau. En entrar la clau s’acciona el pany aixecant les pestanyes del cilindre.

És veritat que no són panys d’alta seguretat, però actualment existeixen panys cilíndriques amb gran qualitat i difícils d’obrir per la força. De fet, les pots trobar amb tecnologia antibumping.

panys multipunt

A diferència d’altres tipus de panys, aquestes panys estan compostes per diferents punts d’ancoratge. Depenent del model teva pany pot tenir més o menys punts d’ancoratge. Com més tingui serà un pany més segura.

S’instal·la de manera fixa al marc de la porta, de manera que els lladres no poden fer palanca per obrir l’habitatge.

Cal tenir en compte també el tipus de porta que tenim, ja que estàs panys se solen instal·lar en portes cuirassades o blindades.

 

Panys embotides o encastades

És el pany comú de tot tipus d’habitatges És per així dir-ho, el pany principal d’una casa, després es poden afegir més per donar una major seguretat.

Normalment solen instal·lar-se en portes de fusta, encara que també donen bon resultat a les portes de metall.

En estar encastades només veurem el barret fort per introduir la clau. És un pany econòmica. Si decideixes col·locar un d’aquests tipus de panys a la teva porta assegura’t d’adquirir un model antibloqueig i antibumping perquè no es pugui manipular fàcilment.

Panys de sobreposar

Són panys col·locada a la part interior de la porta per la qual cosa queden totalment a la vista. Són molt utilitzades en les portes d’habitatges exteriors.

Aquests tipus de panys no són considerades panys d’alta seguretat pel que solen comprar-se amb sistemes antipalanques.

A més, si optes per aquest pany per la teva porta et recomanem que la combinis amb un sistema complementari de seguretat

Panys digitals

Els panys digitals no les solem veure en habitatges, però el futur cada vegada està més a prop. D’aquí a poc no serà estrany començar a veure aquests tipus de panys a les cases comunes.

Aquests sistemes de pany poden tenir diferents mecanismes d’obertura. Pot ser mitjançant una targeta, un codi o una empremta dactilar.

Són unes panys segures i que estan en plena evolució i oferint cada vegada més possibilitats amb més seguretat.

Aquestes són els 5 tipus de panys més comuns en el mercat per la porta principal de casa teva. Ara que ja saps més en detall les seves característiques i funcions pots triar amb més llibertat.

Pensa que per canviar o instal·lar la teva pany has de comptar amb un manyà, ja que et pot recomanar el sistema de seguretat que necessites.