Canvi d’inquilins, pèrdua, robatori, o deixar-nos les claus dins de casa, solen ser els principals motius per canviar el bombí o el pany de la nostra llar. Quan es presenta una d’aquestes situacions podem optar per canviar-nosaltres mateixos o trucar a un professional.

Els panys juguen un paper fonamental en la seguretat de la nostra llar. És important mantenir-les en bon estat per garantir aquesta seguretat.

Com canviar el bombí?

Si optes per canviar-ho tu mateix, nosaltres t’ensenyem com.

Has de saber que hi ha diferents tipus de barrets forts. Els barrets forts amb forma rodona o de pera són els més comuns. Tenen una ranura per introduir la clau, de manera que es necessita una clau nova quan es canvien. Amb qualsevol dels dos, el procés és senzill.

Només necessites un tornavís i un barret fort de la mateixa forma i grandària que el que vas a retirar. És important que et fixis en el gruix de la porta o en la distància des del cant. Per assegurar-te que compres el correcte, pots portar el vell a l’establiment.
Per canviar el bombí vell, en primer lloc, has de localitzar el cargol imparell que el subjecta. Es localitza en el cant de la porta alineat amb el barret fort. Afluxeu amb un tornavís i retira-ho. En alguns casos és necessari introduir la clau i girar-la per treure el barret fort amb facilitat. Si la porta és blindada, hauràs retirar la maneta per poder treure el barret fort.

A continuació introdueix el nou barret fort en el mateix buit (preferiblement amb la clau posada) i fixa’l amb el cargol imparell. Assegura’t que funciona correctament i llest!
Si el que necessites és canviar el pany, el procés és similar. En aquest cas, has de deixar anar tots els cargols, retirar el pany al complet i comprar una de les mateixes dimensions i característiques.