Un element fonamental en l’habitatge és la porta de garatge, ja que sota la seva protecció es troben els nostres vehicles i, moltes vegades la seguretat de la nostra pròpia habitatge i dels trasters del nostre edifici. Fem un repàs pels diferents tipus de portes que hi ha amb aquesta finalitat.

Porta de garatge retràctil:

En aquest tipus de porta de garatge, quan s’obre, una gran part d’ella sobresurt cap a l’exterior. Després es retreu de nou al sostre del seu garatge. Els punts de gir es troben a la part superior de la porta i això fa que no puguis aparcar el teu cotxe a prop de la porta, ja que has de deixar prou espai disponible al tram de l’entrada.

Porta de garatge seccional:

La porta s’obre pujant verticalment i lliscant en forma paral·lela al sostre sense sobresortir ni cap a fora ni cap a dins. D’aquesta manera s’aprofita tot l’espai interior i exterior. Resulta un mécanisme molt apropiat quan la porta dóna a passos de vianants o directament al carrer.

Porta de garatge basculant:

La seva principal característica és que en obrir-se queda penjant del sostre. Pot sobresortir cap a fora o cap a dins el garatge. La seva instal·lació és molt senzilla i ofereix màxima seguretat. A més, poden estar fetes de diferents materials com acer, plàstic vidre refinat, fusta, entre d’altres.