Un bon sistema de seguretat en les portes d’entrada a la llar sol ser sinònim d’un efecte dissuasori per al lladre que vulgui assaltar casa teva. Ja sigui porta blindada, cuirassada o de seguretat, l’important és comptar amb un bon sistema de seguretat en l’accés a casa. Per això, des del GREMI et recomanem actualitzar els panys de les teves portes i finestres en cas que aquestes, siguin velles o s’hagin quedat obsoletes i no et possibilitin la protecció adequada.

En cas d’habitatges particulars, es recomana la instal·lació d’una porta de seguretat a l’entrada principal del domicili i altres accessos a ell, com el jardí o el pati interior. Aquestes portes de seguretat disposen d’un barret fort prou segur com per evitar la utilització de palanques que forcin la seva obertura. El més recomanable, els panys amb tres frontisses i sistema de bloqueig des de l’interior de l’habitatge. Dins dels tipus de portes més segures que existeixen, aquestes són les més econòmiques.

No obstant això, cada vegada és més comú veure gent que s’instal·la portes blindades i cuirassades a casa seva. I és que des de fa alguns anys, el seu preu s’ha vist reduït. Malgrat tot, les portes blindades i cuirassades solen ser les més utilitzades en negocis i grans instal·lacions.

Consells pràctics per a la teva seguretat a la llar:

– Tanca la porta amb clau per dins i deixa-posada al pany durant la nit.

– Assegura’t una clau extra a l’exterior de la casa. Deixa una còpia de les teves claus a una familiar o conegut de confiança, per utilitzar en cas d’oblit o pèrdua.

– Evita una mala estona i no deixis a un menor d’edat sense vigilància dins d’una cambra de bany o espai que compti amb forrellats. Podria tancar-.