PUJAR l’IRPF A PARTIR DE 150.000 EUROS AFECTARIA 91.000 DECLARANTS I ES RECAPTARIEN 400 MILIONS MÉS

Els tècnics d’Hisenda calculen que 91.000 persones pagarien per una mitjana de 4.400 euros més si pugés l’IRPF per a rendes superiors a 150.000 euros. Creuen que hi ha marge per a elevar-lo i defensen crear tres nous trams per sobre dels 60.000 euros actuals: en els 120.000, 175.000 i 300.000 euros. La pujada de l’IRPF afectaria el 0,46% dels declarants, és a dir, a un total de 90.788 persones, si el Govern optés per elevar aquest impost a les rendes superiors als 150.000 euros per recaptar uns 400 milions més, segons els càlculs del sindicat dels Tècnics del Ministeri d’Hisenda, Gestha.

Els afectats haurien de pagar cada any una mitjana de 4.400 euros més, el que es traduiria en un increment del 2,1% de la seva factura fiscal, assenyala Gestha en un comunicat fet públic poc abans que la ministra del ram, María Jesús Montero hagi confirmat abans de comparèixer a la Comissió d’Hisenda del Congrés dels Diputats que el Govern explora aquesta possibilitat. Montero considerar que, clarament, aquestes rendes “no pertanyen a la classe mitjana i treballadora”. Equiparar rendes de l’estalvi i renda generalLos tècnics d’Hisenda afegeixen que la recaptació que s’aconseguiria amb aquesta mesura podria augmentar en 1.500 milions si s’arribés a un acord per equiparar la tributació de les rendes de l’estalvi amb la de la renda general per als que perceben rendiments del capital de més de 50.000 euros i ingressin rendes totals per sobre dels 150.000 euros, segons apunten les negociacions “, assenyala Gestha.En aquest cas, els tècnics assenyalen que estarien afectats només el 0,44% dels perceptors de les majors rendes del capital 86.198 persones-, els que abonarien un pagament addicional d’uns 17.300 euros, el que suposaria un augment del 15,7% .Reducir la dualitat de l’IRPF i el serrell dels plans d’pensionesGestha considera que aquesta mesura reduiria la dualitat actual del IRPF, per la qual 8.481 afortunats perceben rendes del capital de gairebé 900.000 euros de mitjana pagant menys d’un 23% amb el “privilegiat règim tributari d i les rendes de l’estalvi “.No obstant això, adverteix que quedaria el serrell de reduir els avantatges fiscals que ofereixen els plans de pensions,” que són regressives en disminuir la progressivitat de l’impost i concentrar les majors aportacions a les rendes més altes; i que actualment tenen un cost per al Tresor d’uns 2.000 milions en la part estatal i autonòmica “. Els tècnics puntualitzen que que” les transferències que es realitzen a aquests productes d’estalvi i inversió constitueixen l’eina preferida per les majors rendes per reduir la progressivitat de la seva base imposable, de manera que el 2016 gairebé la meitat de les aportacions va ser a càrrec d’Hisenda “.

 

 

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content