ANALITZEM PANY ELECTRÒNICA INTEL·LIGENT TESA ENTR

T’has deixat oblidades les claus de casa en sortir precipitadament d’ella o coneixes algú que li hagi passat? Segur que si. Però el que és gairebé impossible és que que oblidis la teva imprescindible smartphone sense adonar-te’n. Amb aquesta premissa de partida les solucions que permeten utilitzar el mòbil com a clau tenen una alta probabilitat de ser alguna cosa amb molt de futur.

Com es pot viure sense claus de casa i usar en el seu lloc el mòbil o un codi d’accés? La solució Tesa Entr és un sistema que ens permet controlar l’obertura mitjançant diferents mètodes d’acreditació

pany intel·ligent tesa entr a part de la clàssica clau, com ara un comandament a distància, empremta dactilar o un simple codi són algunes de les opcions que aquest sistema posa a la nostra disposició per tenir un accés segur a casa nostra.

Una nova pany que no “sap” que està posada des de fora

D’entrada, pensar en un nou sistema de pany per la porta principal de casa fa dubtar una mica. Per això per eliminar aquesta barrera psicològica

d’entrada Tesa va optar per una solució compacta. No és el pany que un tria quan compra la porta principal de casa, però sí una molt bona opció una vegada que ja vius allà. Té un avantatge molt important: la Tesa Entr no és diferenciable d’una altra pany convencional si la mirem per fora. Des del carrer és impossible d’identificar que es tracta d’un pany electrònica motoritzada, ja que de fet, el model comercialitzat ve de sèrie amb dues còpies de clau, de manera que podem seguir fent servir les mateixes de manera convencional sense problemes.

No sense el meu mòbil; si sense la meva clau

Un cop instal·lada el pany, anem a poder començar a usar-la de forma immediata una vegada que es configuri. Aquest procés no és tan intuïtiu com seria desitjable pel que és aconsellable (llevat que siguis un usuari avançat) que sigui realitzat per un tècnic especialitzat. Tocs a la pantalla, prémer diferents codis … Ens hauria agradat un aparellament inicial del telèfon intel·ligent amb el pany i que el procés de configuració s’hagués guiat i realitzat directament des de l’aplicació, sense intervenció de controls al pany. El model bàsic del pany motoritzada Tesa Entr se centra en l’obertura i bloqueig de la porta de manera remota a través del mòbil.

Les virtuts d’un sistema d’obertura remot, motoritzat i avançat són algunes més de les que un arriba a imaginar en plantejar la instal·lació d’aquesta solució avançada. El més evident és poder relegar les claus i fer servir el mòbil o un codi d’accés per obrir la porta. En el dia a dia sorgiran escenaris d’ús que sense disposar d’aquesta solució ara seria més avorrit i molest tot aquest tema.

El més evident està relacionat amb la seguretat. La Tesa Entr tanca de forma automàtica els bulons de manera que el “haver de tancar amb clau” cada vegada o el “he tancat amb clau?” passen a la història per sempre i tot queda assegurat de forma permanent. Aquest bloqueig automàtic no només és útil per el que s’ha dit en relació a la seguretat sinó que resulta molt còmode. En unes poques setmanes 1 assimila que pot simplement tancar la porta de cop i ni molestar-se a treure claus perquè quedi perfectament tancada. El sistema automàtic s’encarrega d’això.

Però hi ha més. Si per qualsevol raó ens oblidem de tancar la porta quan sortim i es queda oberta, el pany emet un senyal als 15 segons perquè ens adonem d’això i puguem resoldre ràpidament. I si no passen ni aquests 15 segons i no recordem si l’hem tancat, en l’APP del mòbil hi ha informació visual de si la porta està oberta o tancada. L’ús del pany també es pot fer de forma manual des de dins. Podem directament girar el pom o lliscar els dits pels laterals del pany per desbloquejar-la.

Les maneres d’identificació que podem usar amb el pany de sèrie són el telèfon intel·ligent mitjançant bluetooth, comandament a distància o clau però per mitjà d’accessoris extra (no de sèrie) també podem incloure un bloc que inclou identificació per empremta dactilar o teclat numèric .

La manera d’obertura amb el telèfon intel·ligent, que veurem en el següent punt, es complementa de sèrie amb un comandament a distància que serveix just per això: obrir i tancar la porta de casa abans d’arribar a ella.Sobre l’ús del comandament a distància , podem realitzar l’obertura tant des de dins com des de fora, i el sistema admet fins a 20 comandaments simultanis. En l’aplicació podem anar donant d’alta o baixa els comandaments, tant perquè ja no es fan servir com perquè s’han extraviat o s’ha produït un robatori.

El sistema s’alimenta per mitjà de bateria. Això té tant avantatges com desavantatges, però definitivament, les primeres superen les segones. En tenir bateria la instal·lació no necessita cablejat algun. Per contra hem de recarregar i sí, és una mica més que recordar, però l’autonomia està molt aconseguida. Té una autonomia de 3 mesos per a una mitjana de 25 cicles diaris (un cicle és tant obertura com a tancament) més que la mitjana habitual, però en tot cas suficient.

La càrrega es pot realitzar directament amb cable microUSB (no és molt llarg, així que o tenim un endoll a prop o haurem de fer servir un allargador), però com a accessori es ven una bateria externa que connectem al pany i queda penjada de la mateixa. Per l’autonomia de diversos mesos que ens proporciona el pany i la comoditat que és carregar-via microUSB, no és una compra recomanable perquè no la amortitzarem excepte en zones on és impossible comptar amb un endoll (un exemple pot ser la porta principal d’un edifici ).

¿I si el pany es queda sense bateria? No hi ha problema sempre que o estiguis dins (pots obrir-la amb el pom manual integrat i molt còmode, tant per obrir com bloquejar la porta) o expliquis amb la clau. Amb la seva autonomia de diversos mesos i l’avís al telèfon per mitjà de l’app, és molt poc probable que això passi.