FORRELLAT ANTIBUMPING LA SEGURETAT DEFINITIVA

Malgrat el titular, partim d’una base: la porta inviolable no existeix. Tot és qüestió de temps per fer claudicar les defenses de la nostra porta. Ara bé el “secret” està en tenir com a dotació de temps el raonablement suficient per fer desistir o millor no plantejar-se un atac al primer baluard de la nostra intimitat domèstica.

Les portes blindades actualment no són un element que tingui un nivell de seguretat suficient i acceptable per resistir tant un atac de força (palanqueta, tornavís, pota de cabra etc) com un habilitat (bumping, ganzuado etc).

Les raons són diverses. En primer lloc una porta blindada té un element molt vulnerable que és el marc. Traient les motllures s’accedeix fàcilment a l’cerradero i palanqueando en ell és fàcil retrotraure tot el carro del pany, tingui els punts de seguirdad que tingui, tres, cinc o més, perquè tota el pany està comandada des d’aquesta caixa central. Aquesta acció pot fer-se en menys de dos minuts.

D’altra banda el bumping està causant estralls ja que amb les claus bump de fàcil adquisició, en qüestió de pocs segons i amb molt poca pràctica podem obrir la gran majoria de les bombetes de perfil europeu convencionals i mal anomenats de seguretat.

Arribats a aquest punt podríem pensar ‘que tot està perdut’ però NO, Hi ha una solució efectiva i econòmica la instal·lació d’un forrellat antibumping d’última generació. Amb això aconseguim principalment tres millores importants, a saber:

1. Tenim instal·lada un pany molt segura, totalment independent del pany principal i amb un funcionament radicalment diferent, de manera que la possible manipulació d’aquesta no li afectaria en absolut.

2. En portar un bombillo antibumping, matem dos ocells d’un tret. És a dir, és molt convenient instal·lar un bombí amb aquest nivell de protecció a la porta. Ara bé, si instal·lem aquest tipus de forrellat, ja tenim un ‘tot en un’ de manera que ja no seria estrictament necessari canviar el nostre, en general, poc fiable bombí per un altre. La raó és que aquesta segona pany ja ho porta de sèrie i va resistir aquest tipus d’atac. forrellat antibumping
Ara bé, ja saps el que diu el refrany; “Com més sucre més dolç”, que traduït en aquest cas al llenguatge manyà vol dir, que si acabem instal·lant a més un bombí antibumping al pany principal, ja que òbviament millorarem encara més la nostra seguretat.

3. I la millor avantatge de totes és, que crea un efecte dissuasiu. I què vol dir això. Doncs per entendre-ho hem de posar-nos en la pell del caco. Ens posem l’antifaç, la samarreta de ratlles, la llanterna i accedim al replà del nostre habitatge. Què veiem? Quatre portes d’accés de les quals tres tenen un pany i una té dos. I per a més INRI sabem que és un ‘punyeter forrellat antibumping’. Quin creus que cau immediatament de la llista d’objectius fàcils i ràpids? Efectivament! la teva. El millor d’això és que ni tan sols cal que estigui tancada, no té temps d’esbrinar! Has guanyat la batalla! Les estadístiques diuen que en més del 90% dels casos el lladre desistirà, i buscarà objectius més “fàcils”.
Recapitulant. El forrellat antibumping va convertir la porta de la teva vivenda en un ‘repel·lent de pispes’. I sincerament crec que és l’opció més segura, econòmica i efectiva per a aquest tipus de portes. De fet he de confessar-te un secret. La meva porta és d’aquestes i saps què? A mi no es em pot atribuir el de ‘A cal ferrer ganivet de pal “. Pel compte que em té tinc aquest forrellat i més un bombí antibumping, per si de cas.