En els últims temps estem veient constantment (nosaltres, per desgràcia damo fe), com els trasters estan sent violentats de forma implacable per bandes bastant organitzades que tenen objectius molt clars pel que fa al seu botí: les bicicletes d’alta gamma principalment o altres equips esportius de valor com raquetes, esquís, pals de golf etc. que habitualment dormen en aquests espais.

Aquestes portes no són especialment difícils d’obrir quan no es va amb cap consideració, com és el cas. No entrarem en consideracions tècniques de com s’obren, així que llavors la pregunta lògica és:

Què podem fer?

La resposta pot ser diversa. Actualment existeixen varietat de solucions tècniques amb un alt nivell de seguretat, però que en ocasions, no tothom pot o vol assumir pel que fa al cost econòmic que comporten. Ens estem referint a les portes cuirassades per a traster, com a element de seguretat estrella. Encara que són “econòmiques” pel que fa al concepte “porta cuirassada” es refereix, no deixen de ser una inversió de certa magnitud. No obstant això actualment hi ha altres solucions basades en l’experiència i en, perquè no dir-ho, la tradició clàssica de la seguretat, ens estem referint al forrellat de tota la vida.

En aquesta línia és on arxiconeguda marca FAC ha llançat una nova versió de forrellat especial per a portes de traster, amb elements específics de seguretat adaptats a aquestes portes. Aquesta és una solució molt més econòmica i raonablement segura (la porta inviolable no existeix).