TOT EL QUE HAS DE SABER

Vols saber la veritat sobre el bumping? love bumping
A Internet està TOT, el bo i el dolent. Aquell que té accés a la Xarxa té la possibilitat d’informar-se, tot i que el vuitanta per cent de la informació és escombraries, és a dir, informació que no és tal. La serralleria i els seus secrets, tenen un gran públic, àvid de curiositat i coneixement.
Aquesta és la raó, encara que sembli poc creible, del perquè s’ha expandit el “hobby” de ganzuar panys i amb això la venda on line indiscriminada de tot tipus de rossinyols i aparells per vulnerar la nostra seguretat.
Defensem sense objeccions la llibertat d’informació i coneixement. Però cal saber gestionar bé aquests conceptes. Perquè si revelem públicament els secrets d’aquest ofici, ens trobarem que li estem donant als delinqüents una més que valuosa informació per perpetrar els seus delictes contra nosaltres.
Hem de precisar, que hi ha molta informació i desinformació respecte al bumping. Cal deixar ben clar, que el sistema bumping no és per descomptat, ni l’únic, ni el millor sistema per vulnerar els panys de baix cost.

Qui és vulnerable al bumping

El primer que hem de deixar clar, és que no totes les bombetes i panys són vulnerables al bumping.
Aquesta tècnica és coneguda des de fa molt de temps. Els serrallers en general, mai hem estat partidaris d’usar-la, perquè no hi ha garanties d’èxit al cent per cent. El mètode bumping funciona sobretot amb les bombetes de baixa qualitat. Per descomptat també amb els cadenats i altres mecanismes de molt baix nivell de seguretat.

Què és el bumping

En una altra entrada del bloc Què és el mètode Bumping? ho expliquem amb detall. El que es fa és modificar la clau en on cauen els pins, aquests llocs té la profunditat màxima tolerable i en introduir la clau amb certa pressió i rapidesa, per mitjà d’un cop sec, s’aconsegueix que els pins facin com un efecte de rebot i en aquest instant es gira la clau i es vulnera el pany. Això és possible amb molts bombetes barats i amb alguns dels cars. Però no sempre funciona.
Aquest mètode és real. De fet hi ha molts vídeos a Youtube on s’explica com es porta a terme. Però tenim moltes reserves sobre quants poden ser genuïns i quants no. És molt fàcil treure-li alguns pins a un bombillo i fer-ho semblar que està intacte.

Com podem prevenir el bumping

La millor manera consisteix a instal·lar bombetes de seguretat, amb clau plana i pins laterals, o amb pins superiors extra. Això que comentem pot sonar estrany al profà, però qualsevol manyà professional sap que és pràcticament impossible vulnerar aquests bombetes. Però tenim un petit inconvenient, el preu sol ser tres o quatre vegades superior al de les bombetes barats.

¿Detindrà a un lladre un pany anti-bumping?

És possible. Però cal fer altres consideracions. Els lladres en general, tracten d’actuar de la manera més ràpida i sense massa tecnicismes. Si un lladre pot, va a fer servir una palanca o pota de cabra, un trepant o un gran tornavís per violentar la porta. Per regla general, un lladregot, no té ni les eines ni els coneixements per ganzuar o utilitzar el bumping. Però compte! que hem dit “per regla general”.
El que sempre hem de tenir en compte, és que una bona pany a la porta, és un primer pas cap a una bona seguretat, però no cal descuidar altres detalls que puguin deixar-nos en una mala posició per defensar-nos dels lladres: altres portes, finestres i garatges.