L’1 d’agost es va fer efectiva la pujada de la quota d’autònoms. Ja estàvem advertits. Després de l’aprovació de la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat 2018, els treballadors autònoms pagarien 4 euros més en la seva quota d’autònom. A més, en aquesta Llei de Pressupostos es recollien diverses novetats en matèria de bases i tipus de cotització.

presupuestos

La pujada de la quota d’autònoms,
Va costar la seva aprovació, però després de l’aprovació de la Llei de Pressupostos, la maquinaria es posava en marxa. Era ja una realitat. El treballador autònom passaria a pagar una nova quota de 279 euros al mes, quatre euros més del que solia pagar fins aquest moment. Aquesta pujada es faria efectiva l’1 d’agost, per la qual cosa portem ja dos mesos pagant una mica més.

Pel que fa al motiu de la pujada de la quota d’autònoms, podem dir que l’argument principal és l’augment en les bases de cotització. Fins al 31 de juliol, la base màxima de cotització era de 3.751,20 euros. A partir d’aquests canvis, la base màxima serà de 3.803,70 euros. Amb la qual cosa, veiem una variació d’un 1,4%.

La base mínima també registra una variació del mateix percentatge, pel que ha passat de ser 919,80 euros a 932,70 euros.

També cal parlar dels tipus de cotització, que serà del 29,80% sempre que no hi hagi altres proteccions contractades. Per exemple, si l’autònom en qüestió està acollit a la protecció de contingències professionals o cessament d’activitat, el percentatge canviarà a 29,30%. Així mateix, si l’autònom no té coberta la protecció per incapacitat temporal, estaríem parlant de 26,50%.

L’Augment de les pensions

Les pensions es veuen beneficiades, ja que aquesta llei recull que augmentarien en 1,35%. Aquesta pujada s’unirà al 0,25% que es va registrar al gener, per la qual cosa, durant 2018, es registra ja una pujada de l’1,6% per als propers anys.

Aquestes pujades en les pensions dels autònoms afectarien 1.220.810 pensionistes. A més, també cal assenyalar que la resta d’autònoms, aquells que cobren les pensions mínimes, han de percebre també un augment del 3% en les seves pensions. En aquest cas, els pensionistes beneficiats seran 733.000.

520 milions per millorar les condicions dels autònoms
En els pressupostos generals de l’Estat, també es va aprovar una partida pressupostària de 520 milions d’euros per millorar les condicions dels autònoms. Els diners seran invertits en ajudes inicials, la famosa tarifa plana. A més, també augmentarien les bonificacions per conciliació laboral, així com les ajudes per a la cura dels fills o les persones dependents.