CONCLUSIONS DEL PROJECTE NACIONAL DE VIGILÀNCIA SOBRE PORTES MOTORITZADES INDUSTRIALS, COMERCIALS I DE GARATGE

La Conferència Sectorial d’Indústria i de la PIME, en la qual s’articula la col·laboració entre el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, i les comunitats i ciutats autònomes, ha promogut a través del Grup de Treball d’Unitat de Mercat la realització d’una campanya de vigilància de mercat d’abast nacional per comprovar el nivell de compliment normatiu de les portes motoritzades industrials, comercials i de garatge que són posades en el mercat.

L’execució de la campanya, s’ha dut a terme des d’abril de 2017, un cop definit el protocol comú d’actuació que es seguiria en totes les inspeccions i després de celebrar en col·laboració amb la Federació Nacional de Fabricants, Instal·ladors i Mantenidors de Portes i Automatismes (Fimpa), una jornada tècnica sobre els punts més importants a comprovar.

En el projecte han participat les següents comunitats autònomes:

Andalusia
Aragó
Castella i Lleó
Catalunya
Comunitat de Madrid
Comunitat Valenciana
Illes Balears
país Basc
Els resultats d’aquesta campanya es van avançar en les Jornades Tècniques celebrades a la Fira de Smart Doors, organitzades en col·laboració amb Fimpa, i les conclusions més representatives són les següents:

“Els resultats obtinguts fins al moment en el projecte de vigilància de mercat són francament dolents i semblen dibuixar un sector en el qual una bona part dels fabricants presents al mercat incompleixen la normativa vigent. Si bé és cert que es tracta encara de resultats inicials que es poden veure modificats a la llum de les al·legacions presentades pels agents afectats, el fet que el 91,1% de les portes inspeccionades presentin a primera vista defectes en els punts inspeccionats no resulta molt esperançador, sobretot si es té en compte que sis de cada deu han presentat defectes greus directament relacionats amb la seguretat de les persones.

L’elevat percentatge de portes que són subministrades sense els documents necessaris (un 70,2% sense declaració de prestacions, quan no es tracta de productes fabricats per unitat, i un 59,3% sense declaració de conformitat) sembla apuntar al fet que molts fabricants desconeixen la normativa o la incompleixen de forma sistemàtica. També cal destacar que, fins i tot en aquells casos en què els fabricants intenten observar-la, no inclouen en els mateixos molta informació obligatòria (un 48% de les declaracions de conformitat i un 27,8% de les declaracions de prestacions emmalalteixen d’aquest defecte) o no col·loquen en les plaques de característiques les inscripcions necessàries (un 78,3% de les portes amb marcatge CE no tenen les marques reglamentàries), el que sembla apuntar que és necessari realitzar una major tasca de divulgació de la normativa entre el sector . És també molt simptomàtic que prop d’una de cada tres portes (un 32,5%) no portin tan sols el marcatge CE, cosa que no sembla tenir cap explicació raonable.

Tenint en compte tot l’anterior, es considera imperatiu reforçar les mesures adoptades fins al moment per vigilar aquest mercat “.

 

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content