A PARTIR DEL PROPER 1 D’OCTUBRE ELS AUTÒNOMS ESTAN OBLIGATS A UTILITZAR ELS SEUS TRÀMITS AL SISTEMA RED

El Sistema RED obligarà que tots els tràmits es realitzin en línia
El Autònom Digital / El proper 1 d’octubre és una data clau per als autònoms, i és que és el dia a partir del qual estan obligats a realitzar els seus tràmits amb la Seguretat Social de manera electrònica a través del Sistema de Remissió Electrònica de Dades ( XARXA).

Aquest sistema entra en vigor d’acord amb l’Ordre Ministerial ESS / 214/2018 amb data 1 de març d’aquest any. Segons el BOE la seva aplicació serà obligatòria per a tots els treballadors per compte propi o autònoma, treballadors del grup I del Règim Especial de Treballadors del Mar i treballadors del SETA (Sistema Especial de Treballadors Agraris).

Hi ha algunes excepcions; no estaran subjectes a aquesta norma les persones pertanyents a algun d’aquests col·lectius: treballadors dels grups II i III i del Règim Especial de Treballadors del Mar; professionals taurins; i professionals del sistema d’empleats de la llar.

No obstant, segons converses telefòniques mantingudes amb la Tresoreria General de la Seguretat Social, ens han assegurat que, a la pràctica, només estan obligats a utilitzar el sistema RED els autònoms que tinguin treballadors al seu càrrec.

Entre els tràmits que s’hauran de realitzar telemàticament estan tots els relacionats amb l’afiliació, cotització, canvi de dades, recaptació de quotes i la recepció de notificacions. Per això haurà accedir-se a través de la Seu Electrònica de la Seguretat Social (SEDESS). Una cosa positiva és que l’autònom pot autoritzar una altra persona perquè realitzi aquests tràmits en la seva representació, per la qual cosa és recomanable assignar a un professional o a una assessoria.

En el cas que siguis autònom i vulguis fer els tràmits pel teu compte, necessitaràs un certificat electrònic com el sistema Cl @ veu (encara que aquest no permet l’accés al servei de consultes i signatura de notificacions telemàtiques), el DNI electrònic o un certificat emès per la Seguretat Social a les seves oficines.

La tramitació de les notificacions que has de fer si tens personal al teu càrrec es realitza a través de l’aplicació WinSuite32, proporcionada de forma gratuïta per la Seguretat Social.

Les notificacions també es tramiten vía ‘online’
Estar pendent de les notificacions és més important del que sembla. Si passen 10 dies des de la seva emissió es considerarà ja efectuada i a partir d’aquí començaran a comptar els terminis legals corresponents. L’avís de que se’ns ha notificat alguna cosa ens arribarà a través del correu electrònic, de manera que no és recomanable estar molts dies sense obrir el correu. Entre els temes que la Seguretat Social ens notificarà telemàticament destaquen:

Actes de procediments recaudatorios: reclamacions de deute i providències de constrenyiment, comunicació de l’inici el procediment de deducció, actes del procediment de constrenyiment per quotes, conceptes de recaptació conjunta i altres recursos (amb els seus corresponents interessos), actes del procediment administratiu i d’ ajornament del pagament de deutes amb la Seguretat Social i actes de procediment de devolució d’ingressos indeguts a la Seguretat Social i saldos creditors emesos per la TGSS.
Actes de procediments sobre moratòries, exempcions, diferiments i exoneració.
Resolucions de la TGSS sobre actes de liquidació, imposició de sancions i impugnacions.
Subsidis d’incapacitat temporal, pagament directe i estudis informatius de jubilació i prestació de jubilació per als treballadors del mar.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content