Després d’informar-vos en el dia d’ahir sobre com quedaria la quota amb la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) l’1 de gener de 2019, a última hora de la tarda els titulars dels ministeris de Treball i Hisenda van comparèixer per confirmar que aquest increment NO afectarà negativament la cotització dels autònoms.

De fet s’ha assegurat que el pla és que per a aquest mateixa data, 1 de genièr de 2019, la reforma del RETA estigui activa també. Una reforma que ja inclouria la cotització per ingressos reals, de la qual hem parlat en diverses ocasions ,. i que, s’assegura des de sengles carteres, garantirà una rebaixa de la quota per als treballadors per compte propi amb menors ingressos.

A més, des del Govern s’ha informat que, en cas de no arribar a temps per a aquesta data, igualment es desvincularia la pujada de l’SMI de la quota mínima de l’autònom.

Per tant, responent a la nostra pròpia pregunta, tal com està l’escenari dels pressupostos generals de l’Estat 2019 en aquest moment, la resposta és NO, NO pujarà la quota d’autònoms l’1 de gener de 2019.