La forma correcta de mesurar un barret fort de perfil europeu és molt fàcil. Els cilindres d’aquest tipus es regeixen per la mesura del llarg total i per la mesura de cadascuna de les parts des del centre fins a l’exterior.

Les altres mesures a excepció de la lleva són iguals en tots els models. Aquests bombins de perfil europeu tenen mesures normalitzades, per poder intercanviar aquests barrets forts tot i ser de diferents marques.

Mesurar un barret fort de llarg

Els barrets forts poden tenir mesures simètriques i asimètriques. Això vol dir que poden mesurar el mateix en els dos costats, o tenir mesures diferents en cada un dels extrems. Per aquesta característica també es diu que poden ser bombins centrats i descentrats.

Al mercat hi ha panys que només porten entrada per a les claus per un dels costats. A aquest tipus de cilindres se’ls crida mitjà barret fort. Una altra de les variants és la del barret fort amb pom, que porta entrada de clau per un dels extrems i un pom per l’altre.

La mesura més habitual és un barret fort 30 × 30 o 35 × 35 de lleva llarga. Són el tipus de cilindres que munten la gran majoria dels habitatges amb portes de fusta.

La mesura 30 × 30 es refereix a un cilindre que mesura 30mm. des del centre (on hi ha la rosca que subjecta al barret fort dins del pany) fins a l’extrem, igual pels dos costats.

Si en mesurar un barret fort ens donés 30mm. d’una banda i 40mm. per l’altre costat, estaríem parlant d’un barret fort 30 × 40, encara que també es pot denominar cilindre de 70 mm. descentrat.

Mesurar la lleva d’un barret fort

Pel que fa a la mesura de la lleva, també és fàcil saber com és la mesura que necessites. La majoria dels barrets forts són de lleva llarga o 15 mm. Només algunes portes metàl·liques usen el tipus de barrets forts de lleva curta o 13,25mm.

No cal entendre que les portes de fusta porten barrets forts de lleva llarga i les portes metàl·liques porten lleva curta. Per “regla general” les portes de fusta porten barrets forts de lleva llarga, i només algunes portes metàl·liques porten barrets forts de lleva curta.

La mesura de la lleva s’aconsegueix mesurant des del centre del rotor fins a l’exterior de la pròpia lleva. Així sabem si és de lleva 15 mm. o 13,25mm, encara que aquesta és la manera complicada de mesurar-lo. El més fàcil és mesurar la lleva juntament amb el rotor i calcular que el bombí de lleva llarga mesura 23,5mm. i el de lleva curta mesura 21,75mm.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

RECHAZAR TODOS LOS SERIVICIOS
ACEPTAR TODOS LOS SERVICIOS
×