La forma correcta de mesurar un barret fort de perfil europeu és molt fàcil. Els cilindres d’aquest tipus es regeixen per la mesura del llarg total i per la mesura de cadascuna de les parts des del centre fins a l’exterior.

Les altres mesures a excepció de la lleva són iguals en tots els models. Aquests bombins de perfil europeu tenen mesures normalitzades, per poder intercanviar aquests barrets forts tot i ser de diferents marques.

Mesurar un barret fort de llarg

Els barrets forts poden tenir mesures simètriques i asimètriques. Això vol dir que poden mesurar el mateix en els dos costats, o tenir mesures diferents en cada un dels extrems. Per aquesta característica també es diu que poden ser bombins centrats i descentrats.

Al mercat hi ha panys que només porten entrada per a les claus per un dels costats. A aquest tipus de cilindres se’ls crida mitjà barret fort. Una altra de les variants és la del barret fort amb pom, que porta entrada de clau per un dels extrems i un pom per l’altre.

La mesura més habitual és un barret fort 30 × 30 o 35 × 35 de lleva llarga. Són el tipus de cilindres que munten la gran majoria dels habitatges amb portes de fusta.

La mesura 30 × 30 es refereix a un cilindre que mesura 30mm. des del centre (on hi ha la rosca que subjecta al barret fort dins del pany) fins a l’extrem, igual pels dos costats.

Si en mesurar un barret fort ens donés 30mm. d’una banda i 40mm. per l’altre costat, estaríem parlant d’un barret fort 30 × 40, encara que també es pot denominar cilindre de 70 mm. descentrat.

Mesurar la lleva d’un barret fort

Pel que fa a la mesura de la lleva, també és fàcil saber com és la mesura que necessites. La majoria dels barrets forts són de lleva llarga o 15 mm. Només algunes portes metàl·liques usen el tipus de barrets forts de lleva curta o 13,25mm.

No cal entendre que les portes de fusta porten barrets forts de lleva llarga i les portes metàl·liques porten lleva curta. Per “regla general” les portes de fusta porten barrets forts de lleva llarga, i només algunes portes metàl·liques porten barrets forts de lleva curta.

La mesura de la lleva s’aconsegueix mesurant des del centre del rotor fins a l’exterior de la pròpia lleva. Així sabem si és de lleva 15 mm. o 13,25mm, encara que aquesta és la manera complicada de mesurar-lo. El més fàcil és mesurar la lleva juntament amb el rotor i calcular que el bombí de lleva llarga mesura 23,5mm. i el de lleva curta mesura 21,75mm.

La forma correcta de medir un bombín de perfil europeo es muy fácil. Los cilindros de este tipo se rigen por la medida del largo total y por la medida de cada una de las partes desde el centro hasta el exterior.

Las otras medidas a excepción de la leva son iguales en todos los modelos. Estos bombillos de perfil europeo tienen medidas normalizadas, para poder intercambiar estos bombines a pesar de ser de diferentes marcas.

Medir un bombín de largo

Los bombines pueden tener medidas simétricas y asimétricas. Esto significa que pueden medir el mismo en los dos lados, o tener medidas diferentes en cada uno de los extremos. Por esta característica también se dice que pueden ser bombillos centrados y descentrados.

En el mercado hay cerraduras que sólo llevan entrada para las claves para uno de los lados. A este tipo de cilindros se les llama medio bombín. Otra de las variantes es la del bombín con pomo, que lleva entrada de clave para uno de los extremos y un pomo para el otro.

La medida más habitual es un bombín 30 × 30 o 35 × 35 de leva larga. Son el tipo de cilindros que montan la gran mayoría de las viviendas con puertas de madera.

La medida 30 × 30 se refiere a un cilindro que mide 30mm. desde el centro (donde está la rosca que sujeta al bombín dentro de la cerradura) hasta el extremo, igual por ambos lados.

Si en medir un bombín nos diera 30mm. por un lado y 40mm. por el otro lado, estaríamos hablando de un bombín 30 × 40, aunque también se puede denominar cilindro de 70 mm. descentrado.

Medir la quita de un bombín

En cuanto a la medida de la leva, también es fácil saber cómo es la medida que necesitas. La mayoría de los bombines son de quita larga o 15 mm. Sólo algunas puertas metálicas usan el tipo de bombines de leva corta o 13,25mm.

No hay que entender que las puertas de madera llevan bombines de leva larga y las puertas metálicas llevan quita corta. Por “regla general” las puertas de madera llevan bombines de leva larga, y sólo algunas puertas metálicas llevan bombines de leva corta.

La medida de la leva se consigue midiendo desde el centro del rotor hasta el exterior de la propia leva. Así sabemos si es de quita 15 mm. o 13,25 mm, aunque esta es la manera complicada de medirlo. Lo más fácil es medir la leva junto con el rotor y calcular que el bombín de leva larga medida 23,5 mm. y el de leva corta medida 21,75mm.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content