TOT SOBRE LA TARIFA PLANA PER A AUTÒNOMS 2019

Pot ser que l’entrada en vigor de la cotització per trams no ho tingui tan fàcil, ja que per a això és necessària l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat, i el panorama polític és certament inestable. No obstant això, des del 1 de gener de 2019 van posar en marxa moltes novetats que afecten directament als autònoms. Novetats que no van necessitar de l’aprovació d’aquests pressupostos. Les mesures més interessants són les que afecten la coneguda com a Tarifa Plana d’Autònoms. Et parlem d’ella perquè ho tinguis clar tot.

Què és la Tarifa Plana 2019

Els treballadors per compte propi que es donin d’alta durant 2019, o que no haguessin estat donats d’alta en els dos anys anteriors (tres si ja et beneficiaste d’aquesta tarifa), podran gaudir d’una bonificació en la seva cotització a la Seguretat Social. Aquesta bonificació s’estendrà 24 mesos. Així, la nova tarifa plana per a aquest any pot desglossar així:

De 0 a 12 mesos: Si tries la base mínima de cotització, pagaràs uns 60 euros per cobrir les contingències comunes i professionals. En això no està inclòs ni el cessament ni la formació professional.
De 12 a 18 mesos: s’aplicarà una reducció del 50% de la quota. Si tries la base mínima es quedarà en uns 141,65 euros al mes.
De 18 a 24: a partir del mes 18, s’aplicarà una reducció del 30% de la quota. Això vol dir que si has triat la base mínima de cotització, hauràs de pagar 198,31 euros al mes.
Cal afegir que, en el cas que siguis una dona menor de 35 anys, o un home menor de 30, podràs gaudir de 12 mesos més de bonificació. D’aquesta manera, des del mes 24 fins al 36, podràs seguir beneficiant-te del 30% de bonificació de l’última etapa de la Tarifa Plana.

Els casos particulars de la Tarifa Plana

En aquesta Tarifa Plana 2019 trobem alguns casos amb particularitats. Per exemple, ens trobem amb la Tarifa Plana per a municipis de menys de 5.000 habitants. Si estàs empadronat en un municipi amb aquesta densitat de població, podràs beneficiar-te de la quota de 60 euros en el cas de la base mínima de cotització, o del 80% en el cas de la base major, durant 24 mesos.

Un altre cas particular és el de la Tarifa Plana per a persones amb discapacitat reconeguda igual o superior al 33% i víctimes de violència de gènere o terrorisme. En aquest cas, les persones que es donin d’alta i compleixin els requisits anteriors, estaran bonificats durant 12 mesos amb els 60 euros de Tarifa Plana a la base mínima i 36 mesos més (fins a 48 en total) al 50%, és a dir, pagant 141,65 euros al mes.

Finalment, tenim la Tarifa Plana de les mares que es reincorporen a l’activitat. Aquestes dones podran reincorporar després de gaudir de la prestació de maternitat amb la Tarifa Plana durant 12 mesos.

Això també és aplicable a les dones adoptants. Sí, també es beneficiaran d’1 any amb quota especial de 60 euros mensuals o el 80% de la quota en el cas d’escollir una base superior a la mínima.

Cal deixar clar que en aquests casos és del tot necessari que es produeixi un cessament en l’activitat, tant una baixa en activitat econòmica com una baixa en autònoms.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content