Actualment molts professionals es dediquen de manera exclusiva a l’ofici de la serralleria, tot i que el món actual és molt globalitzat o avançat, mai faltarà treball per als practicants d’aquesta professió.

La serralleria, és una tasca hereditària que sol anar passant de generació en generació. No obstant això, en el present poden trobar escoles dedicades a ensenyar aquesta grandiosa tasca.

L’ésser manyà no es tracta només d’obrir panys, aquesta professió va molt més enllà, en oferir serveis que van dirigits a la protecció de negocis, llars, vehicles, mobles, i moltes altres situacions que impliquin l’ús de claus i mesures de seguretat .

Un servei d’avantguarda i tradició

Encara que Espanya es troba a la llista dels països més segurs des de fa molts segles, és important conèixer que la serralleria va ser considerada en aquest país com un treball real aproximadament al segle XVII. Per aquesta raó, la cultura de la seguretat dels béns s’ha estès per tots els seus racons.

D’altra banda, les persones que desenvolupen l’honorable ofici de la serralleria, intenten actualitzar-se en pràctiques noves que permetin fer més eficient els treballs. En aquest cas es troben Serrallers Madrid 24 hores, buscant sempre estar al dia amb les noves tècniques, per així oferir un servei d’avantguarda als seus clients i augmentar el nivell de competitivitat en el mercat.

En el present, són innombrables les empreses o persones que es dediquen a aquesta professió. No obstant això, hi ha uns que es troben millors preparats que d’altres, ja que compten amb un millor personal i eines més sofisticades. Per aquest motiu, trobar el millor serraller serà tot un repte.

El món de la serralleria i els gustos dels clients són molt variats, com a exemple, podem trobar persones que adquireixen un pany anti-bumping, i persones que poden donar-se el luxe de tenir panys electrònics d’obertura biomètrica.

Funcions d’un manyà
És important conèixer les funcions del serraller, per així estar segurs de si en realitat es requereix o no dels seus serveis.

Còpia de claus. És la tasca més comuna de tot manyà, gairebé totes les persones alguna vegada en les seves vides, van recórrer a una serralleria amb l’objectiu que li dupliquin alguna clau. Això passa perquè va ser extraviada, o per donar-li accés a una altra persona a la llar o oficina.
Obertura de portes. Quan ocorren certs incidents, com deixar la clau dins de la propietat, i es requereix entrar, en aquest cas els serrallers tenen la solució. Amb el ja famós servei d’urgències, es traslladaran a l’habitatge per resoldre l’inconvenient en qüestió de minuts.
Portes de seguretat. En el cas que les portes comuns no siguin suficients per sentir arrecerats, les portes de seguretat es converteixen en una necessitat. En aquest sentit, requereixen de l’ajuda d’un bon manyà que conegui de sistemes avançats, i proporcioni una excel·lent instal·lació.
Caixes fortes. Els serrallers no només es dediquen a les portes, també són operaris de caixes fortes. Per la qual cosa, quan es necessiti la instal·lació d’aquest tipus de seguretat, necessitaran l’ajuda d’un expert que ofereixi assessoria sobre quina és la millor, i en quin lloc seria ideal la seva instal·lació.