INDÚSTRIA PÚBLICA LA NOVA VERSIÓ (N.8) DE LA GUIA DE PORTES AMB ELS REQUISITS DE MARCAT CE, INSTAL·LACIÓ I MODIFICACIÓ

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha publicat la nova versió de Guia de Portes industrials, comercials, de garatge, portes i barreres, que recull els requisits de Marcat CE, instal·lació i modificació. Aquest informe anul·la i substitueix l’anterior (V. 7) de juny de 2017 i ha comptat amb la participació del Comitè Tècnic de la Federació Nacional de Fabricants, instal·ladors i mantenidors de portes i automatismes (Fimpa) per a la seva revisió.

El document es presenta com una base de referència per al sector, al recollir els reglaments, directives europees i normes harmonitzades sota les quals es regeix en l’actualitat el marcatge CE de les portes motoritzades i manuals.

Amb aquest informe el Ministeri defineix així mateix com han d’actuar els fabricants, recollint les seves responsabilitats específiques, les tasques que ha de realitzar, la documentació que han d’emetre i lliurar al comprador de les mateixes i els marcats que s’han de col·locar sobre les portes per a la seva comercialització, fent especial èmfasi en la diferenciació amb la figura de l’instal·lador.

En aquest sentit, un dels aspectes més destacables és la modificació de portes ja instal·lades, identificant quan es considera una modificació substancial d’una porta existent i el procediment per a la seva marcatge CE i posada en conformitat, així com les dades necessàries a incorporar a la declaració de prestacions i la declaració UE / CE de conformitat.

A més d’això, la guia incorpora un apartat específic dirigit als propietaris, amb l’objectiu d’aclarir les principals comprovacions que aquests han de dur a terme a l’hora d’adquirir les portes i garantir el seu manteniment, assegurant així que tots els seus elements de seguretat funcionen sempre correctament.

El document emès pel Ministeri ha arribat després de la publicació fa unes setmanes de dos documents sobre el Reglament de Productes de Construcció (RCP):

Guia per a la preparació de la documentació a elaborar pel fabricant per al marcatge CE’, que es dirigeix als fabricants del sector

Marcat CE. Com es comprova? ‘, Enfocat a consumidors i a les autoritats.

Podeu consultar la nova guia completa accident aquí.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content