En un món tan vinculat amb les xarxes socials es materialitza d’una manera molt més evident la nostra necessitat per mantenir una vida privada, més enllà de la vida pública que mostrem a l’exterior. I és que de la mateixa manera que necessitem de seguretat a l’hora d’enfrontar-nos a les xarxes socials, també necessitem comptar amb una protecció enfront de la nostra llar.

Per aquesta raó, ara més que mai ens cal el servei dels serrallers, el qual abasta des del canvi del pany de les nostres llars fins a la configuració de sistemes antirobatori. Ja sigui per prevenir o per curar, totes aquestes accions anteriors són primordials per protegir allò que ens és primordial en la nostra vida personal i professional.

Una breu història de la serralleria

La serralleria sorgeix a Babilònia i Antic Egipte. En principi, les claus, panys i cadenats es realitzaven en fusta amb dimensions exageradament grans. No obstant això, de tal vital importància va resultar ser un sistema que oferís protecció que el món de la serralleria es va estendre fins l’Antiga Grècia, Roma i Xina. Els grecs i romans van popularitzar l’ús dels cadenats i claus fent-los accessibles per a qualsevol persona, el que va contribuir a que posteriorment, en l’Edat Mitjana, les claus i cadenats exercissin un paper armamentístico, realitzant en ells gravats geomètrics i florals. No obstant això, els pioners en canviar fusta per metall van ser els anglesos.

Quin és l’objectiu de la serralleria?

L’objectiu de la serralleria sempre ha estat el mateix: crear instruments segurs que ofereixin una bona protecció. Concretament eren els ferrers qui treballaven el metall, donant-li forma a les seves fargues. Avui dia el procés s’ha industrialitzat, per tal de cobrir més ràpidament els requeriments de la població, arribant a digitalitzar fins al punt que moltes portes o caixes fortes consten d’un sistema de reconeixement de veu o d’empremta dactilar.

Per què recórrer a un manyà?

Tres de les raons per les quals acudir a un servei de serralleria són les següents:

1. Assessorament 100% fiable  

Ja sigui que la clau l’haguem deixat posada per dins al pany de la nostra llar o que l’hàgim extraviat, són molts els vídeos presents en diverses plataformes online que ens recomanen solucions sobre com obrir la porta amb una targeta o panys amb forquilles (alguna cosa ja prou desfasat). El servei que pot oferir-nos un manyà està contrastat i avalat per la formació de què disposa, de manera que evitarem aquestes solucions que poden conduir-nos a problemes més greus i perjudicar econòmicament.  

2. Servei de 24 hores  

La majoria dels inconvenients no poden predir-se, el que ens porta a haver de recórrer a un servei de 24 hores, en el qual cap urgència imprevista suposi un problema sense solució fora de l’horari habitual.  

3. Protecció en lloguers  

Amb l’estiu s’acosta el moment dels lloguers, el mètode més utilitzat a l’hora d’iniciar les nostres vacances durant un període de temps acotat. Per això, és de vital importància disposar de serrallers per a la posada a punt de les caixes fortes, on alguns dipositen les seves pertinences més importants. A més, per desgràcia, l’arrendador sempre ha de comptar amb la pèrdua de les claus per part de l’inquilí, el que fa vital el disposar d’un servei que permeti solucionar aquests problemes, sense que nosaltres sacrifiquem la tranquil·litat de les nostres vacances.

Quins serveis presta un manyà?

Són moltes les persones que rebutgen el servei de serralleria tot i fer-se més que patent la necessitat de recórrer a aquest i és que la serralleria és freqüentment associada amb la realització de claus, quan comprèn camps molts més diversos:

Serralleria antirobatori  

Comptem amb diversos nivells de seguretat en funció de la protecció de la qual vulguis dotar l’habitatge. Aquests sistemes poden comprendre per un sol element o diversos d’entre panys antirobatori,

Bombins Anti Bumping o claus incopiables.

El bumping és una de les tècniques més freqüents per lladres a l’hora d’irrompre a les llars, basada en forçar el cilindre del pany, on es troben els pitons, que són forçats a través d’una clau que introdueixen a cops de martell, per tal que s’alineïn, per finalment girar la clau.  

Bombetes per a la seguretat  

Els bombetes antibumping impedeixen la part realment important, que és la que ha de protegir-: l’alineació dels pitons, per impedir que els lladres puguin girar la clau.

 Obertura de portes  

En cas que no puguis obrir la porta de casa teva per la raó que sigui, els serrallers disposen d’eines i sistemes que permetran obrir-la sense complicacions, mantenint el pany intacta pel que fa a les seves condicions i estat, una cosa que un mateix no pot garantir quan intenta obrir-pel seu propi compte.  

Obertura de caixes fortes

Imprescindible per a aquelles caixes fortes de les que desconeixem la combinació, independentment que es tracti d’una entitat financera, hotel o particular. Perquè si alguna cosa sabem és que la importància dels serrallers rau en solucionar aquests problemes per als quals la nostra solució suposaria un problema més afegiu