COM SENTIR MÉS SEGUR A LA LLAR, MITES I REALITATS

Arran de treballar com manyà, un es va adonant de quantes vegades entren a les cases a robar i la por que dóna. Perquè després de veure això, jo i els veïns ens vam plantejar si realment estem segurs a casa. Aquest post no és per espantar a la gent. Simplement volem que veieu la diferència entre el que és cert i el que no, pel que fa a la seguretat a la llar. Perquè no tot el que s’explica per aquí és cert i ens va a donar resultat, a canvi, ens pot donar algun que altre problema. I sincerament en la senzillesa, està l’èxit.

MITES SOBRE LA SEGURETAT A LA LLAR

Els serrallers, els toca anar a una casa perquè els han entrat a robar o perquè volen tenir més seguretat. I solen sorgir algunes preguntes i comentaris

¿Si deixo la clau posada per dins, no podran entrar a casa meva?  Podran entrar igualment, ja que això no implica res. A més pot ser un problema, perquè la gent sol sortir de casa i deixa la clau posada i després no pot entrar. Si tinc dos panys a casa meva, estic més segura?  Bé, tot depèn dels panys i de la porta. Si els panys són bàsiques, la porta es podrà obrir més ràpid que en una porta d’una sola pany. Si la porta està en mal estat o és feble, també és igual quantes panys tinguem, ja que d’un cop de peu s’obre. Existeixen les claus mestres per obrir qualsevol pany? No, no existeix tal clau. El que si existeix, és un mètode que fan servir, anomenat Bumping, amb el qual, poden obrir panys amb claus preparades per a això, de forma silenciosa. El que cal tenir en compte, és tenir al domicili un pany anti-bumping.

REALITATS PER ESTAR MÉS SEGUR A LA LLAR

Si tanco la porta amb clau és més segur perquè no puguin entrar? Totalment cert, encara que creguis que tornis aviat de comprar o d’anar a fer un encàrrec, és molt important tancar amb clau, és la diferència entre que puguin trigar 1 minut en obrir la porta o que simplement no vulguin ni intentar-ho. Si tinc una sola pany ha prou seguretat? Sí, sempre que sigui una bona pany de seguretat. Jo a casa meva tinc instal·lada 01:00 Bombí reforçat anti-bumping amb un escut. Igualment és qüestió de cridar a el manyà i que vinguin a donar pressupost. ¿Tenir porta blindada és símbol de dificultat per al lladre? Per descomptat, però ens hem de assessorar bé en aquest tema. Ja que hem de buscar una porta de seguretat, que tingui el nivell de protecció que busquem per a la nostra casa. A més d’un bon bombí i escut per complementar. Una bona porta, amb una mala pany, no serveix de res.

EN CONCLUSIÓ:

Hi ha molts tipus de seguretat per a la llar, però també és cert que cal coses que millor no fer. Perquè a part de no donar-nos cap tipus de seguretat ens pot perjudicar. El millor és buscar un bon serraller, que vingui a casa i ens faci un pressupost sense compromís per a la nostra llar. I així podrem valorar que per menys diners podrem dormir més segurs. La veritat és que la seguretat, és una cosa molt important avui en dia. Perquè per desgràcia, no vivim en un país on puguem deixar les portes obertes. Ja no és com es feia antigament als pobles. Això és una cosa ja complicat de veure, encara que viatjant he trobat alguns llocs on encara ho fan, com a la República de San Marino, la gent se’n va i deixa la porta oberta, literalment !! Teniu l’experiència en algun lloc o país on hi hagi tanta seguretat com perquè passin coses així?