SUBVENCIONS PER A LA CONTRACTACIÓ DE PERSONES MAJORS DE 45 ANYS

Foment de la incorporació de persones majors de 45 anys al mercat de treball

El mes de desembre, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya ha obert la convocatòria per a la concessió de subvencions a la contractació de persones majors de 45 anys. Aquesta convocatòria, que té com a objectiu afavorir la contractació de majors de 45 anys en situació d’atur, ofereix a les empreses contractants una subvenció de 1.050 € mensuals (subvenció corresponent a jornada completa) durant un període de 6 a 12 mesos (fins a 18 mesos en el cas de persones amb una discapacitat del 33% o superior), per a contractes formalitzats entre el 19 de desembre del 2019 i el 30 de setembre del 2020.

Entitats beneficiàries

Totes les persones físiques o jurídiques i les comunitats de béns amb capacitat per subscriure, com a empresàries, un contracte de treball, constituïdes legalment i amb establiment operatiu a Catalunya, a excepció de les administracions públiques i les seves entitats dependents o vinculades, i les empreses de treball temporal.

Quantia

Él mòdul econòmic es de 1.050 € mensuals (34,52 € diaris) per la jornada completa. En casos de jornada parcial (mínim mitja jornada), serà la part proporcional. La quantia de l’ajut dependrà de la durada del contracte inicial, i serà per a un període mínim de 6 mesos i màxim de 12 (18 en casos de persones amb discapacitat del 33% o superior).

Principals requisits per sol·licitar l’ajut

 • Contractació temporal o indefinida mínima de 6 mesos, amb una jornada igual o superior al 50% en un centre de treball a Catalunya. Queden exclosos els contractes en pràctiques i els fixos discontinus.
 • Les persones contractades han de tenir com a mínim 45 anys, portar un mínim de 6 mesos (dels darrers 12) inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO) i estar-hi inscrites actualment: no poden haver estat contractades mitjançant un contracte indefinit en els darrers 6 mesos i no poden estar participant actualment al programa Agència de Col·locació.
 • Disposar d’un informe de l’Oficina de Treball en virtut del qual la persona reuneix els requisits per acollir-se a l’ajut.
 • Que amb la nova contractació de treball per al qual se sol·licita la subvenció augmenti el nombre de persones ocupades per l’empresa, en comparació amb la mitjana dels 12 mesos previs, tret que el lloc hagi quedat vacant per dimissió de la persona treballadora, jubilació, mort, gran invalidesa o incapacitat permanent total o absoluta de la persona treballadora, o per acomiadament disciplinari, procedent, o altra causa no imputable a l’empresa.
 • Compliment de les obligacions legals i tributàries davant l’Estat, la Generalitat, i la Seguretat Social, així com qualsevol altra obligació legal o reglamentària.
 • No haver obtingut altres ajuts per a la mateixa finalitat.
 • El nombre de contractes subvencionables mai podrà ser superior a 5 ni superar el 50% de la plantilla de la persona física o jurídica beneficiària. A excepció de si té 1 persona contractada; en aquest cas, el màxim serà 1 contracte subvencionat.

Termini de sol·licitud

Com a màxim un mes a partir de la data de celebració del contracte. El període de sol·licitud és del 19 de desembre de 2019 al 30 de setembre de 2020 (ambdós inclosos).

Normativa reguladora

Ordre TSF/133/2018, de 30 de juliol

Ordre TSF/188/2018, del 12 de novembre

Resolució TSF/3498/2019, de 3 de desembre

Sol·licituds

Les empreses interessades han de presentar la sol·licitud de la subvenció mitjançant el model normalitzat que es troba a disposició de les persones interessades a la seu electrònica de la Generalitat de Catalunya: http://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/21129-Foment_incorpporacio_majors_45_anys?category=&temesNom=Treball&moda=1

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
 • CONSENT
 • PHPSESSID
 • inbound_referral_site
 • lead_session
 • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content