El Consell de Relacions Laborals de Catalunya ha fet un seguit de recomanacions per a empreses i persones treballadores sobre actuacions vinculades a les situacions que es puguin produir per l’efecte del coronavirus (SARS-COV-2).

El document ha estat consensuat amb els agents socioeconòmics i és revisable en funció de l’evolució de la situació. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, les patronals PIMEC, Foment del Treball, i els sindicats CCOO Catalunya i UGT Catalunya, en el marc del Consell de Relacions Laborals consideren necessari:

  • Proveir d’informació laboral a les empreses i a les persones treballadores.
  • Recomanar mesures de prevenció de riscos laborals a adoptar, centrades en les actuacions ambientals, organitzatives i individuals sobre els treballadors i les treballadores, amb l’objectiu de minimitzar el risc.
  • Proposar actuacions possibles en l’àmbit de les relacions laborals que s’han consensuat per tal que Catalunya tingui una proposta unificada de mesures i accions, que permeti una millor actuació coordinada en el sí de les empreses.
  • Traslladar algunes consideracions sobre la determinació de la contingència davant l’exposició d’una persona treballadora a un agent biològic que li comporta un període d’aïllament preventiu.

Així mateix, el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions també ha emès el criteri 3/2020 relatiu a la determinació de la contingència de la situació d’incapacitat temporal en la qual es troben les persones treballadores que han estat confirmats com a positius, entenent-se que es tracta de “malaltia comuna”, si no és que es pot provar que la malaltia s’ha contret amb causa exclusiva en la realització de la feina.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

RECHAZAR TODOS LOS SERIVICIOS
ACEPTAR TODOS LOS SERVICIOS
×

Powered by WhatsApp Chat

×