El confinament s’allargarà a Espanya fins a mitjans de maig

El confinament s’allargarà a Espanya, com a mínim, fins a mitjan mes de maig. Aquesta és la data que es desprèn de l’anunci fet aquest dimarts, 8 d’abril, per part del govern espanyol. L’executiu central va explicar que s’endegaria una campanya de 62.400 tests ràpids a 30.000 famílies, de la mà de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), per conèixer l’abast de la pandèmia a Espanya i el grau d’immunització de la societat.

A partir dels resultats d’aquests tests, es dissenyaria el pla de desconfinament i es començarien a aplicar mesures en aquest sentit. Les proves començarien la setmana vinent, a partir del 13 d’abril, i la segona fase es faria tres setmanes més tard, és a dir, a partir del 4 de maig. Pels volts, doncs, del 10 de maig, es podrien tenir els resultats i començar a aplicar les mesures que permetin les dades. Seria fins llavors que duraria la situació actual de confinament a Espanya, amb excepcions puntuals com sortir amb nens o per algun altre motiu puntual.

Illa confirma el calendari

El titular de Sanitat del govern central, Salvador Illa, ha assegurat que les xifres diàries donades fins ara confirmen la «desacceleració» i l’objectiu de continuar amb la fase de l’alentiment aquesta setmana. En aquest sentit, ha confirmat que l’estudi estadístic per saber quanta gent ha passat el coronavirus ja està en marxa i que la setmana que ve es començaran a fer testos a unes 60.000 persones.

Com explicàvem, es farà en dues fases i durarà tres setmanes. «Ens permetrà veure el grau d’expansió del virus a la societat», ha dit. Illa també ha defensat el grau de representativitat que tindrà el mostreig, que es farà amb el suport de l’INE. En aquest sentit, ha recordat que cada dia es fan unes 20.000 proves de PCR i que a hores d’ara ja s’han superat les 600.000. És el primer pas per a la tornada a la normalitat a Espanya.

Científics investigadors busquena contrarrellotge una vacuna contra el coronavirus

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content