El govern català va aprovar ahir dimarts que l’Institut Català de Finances (ICF) pugui atorgar directament finançament a empreses i autònoms que s’hagin vist afectats per la crisi sanitària de la Covid-19. Es tracta d’una nova línia de finançament, anomenada ICF Covid-19, que funciona dins de la línia ICF-Avalis Liquiditat (de 1.000 milions d’euros) i que estarà dotada amb 700 milions d’euros.

Aquesta línia permetrà que empreses i autònoms afectats per la pandèmia de la Covid-19 puguin sol·licitar préstecs directament a l’ICF (sense la intermediació d’entitats financeres) per imports de fins a un màxim de 2,5 milions d’euros. El Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda assumirà el 80% del risc viu d’aquests préstecs.

Pel que fa al termini, els autònoms i les pimes podran retornar el crèdit a un màxim de 5 anys, amb possibilitat de carència de fins a 1 any. I per a la resta d’empreses, el termini màxim serà de 4 anys, amb fins a un any de carència inclòs.

D’altra banda, aquest acord entre el Govern i l’Institut Català de Finances també autoritza la possibilitat que l’ICF avali els préstecs atorgats per entitats financeres directament relacionats amb la Covid-19. En aquest cas, l’aval emès per l’ICF davant les entitats financeres serà com a màxim del 80% del principal i amb un màxim de 5 milions d’euros per empresa.

Ahir el Govern de la Generalitat també va aprovar un nou conveni de col·laboració amb Avalis de Catalunya, amb el qual Avalis avalarà el 100% dels préstecs de la línia ICF-Avalis Liquiditat Covid-19 que es formalitzin a través d’entitats financeres i de l’ICF, amb l’objectiu de cobrir les necessitats de circulant d’autònoms i pimes i assegurar el manteniment de llocs de treball. En total, Avalis posarà a disposició del teixit empresarial 300 milions d’euros.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

RECHAZAR TODOS LOS SERIVICIOS
ACEPTAR TODOS LOS SERVICIOS
×