El Consell de Relacions Laborals de Catalunya, format per les principals patronals (PIMEC i Foment del Treball) i els principals sindicats (CCOO i UGT), es va reunir ahir dilluns amb responsables de diversos departaments del Govern de la Generalitat per revisar i actualitzar el document de recomanacions per a empreses i treballadors sobre el coronavirus, sobretot de cara a la tornada a l’activitat d’avui dimarts per part d’algunes empreses.

Aquest document, que ja tenia una primera versió del 9 de març i una segona del 21 de març, recull en la nova versió (13 d’abril) aquestes recomanacions:

 • Les empreses i les persones treballadores han de complir les recomanacions de les autoritats sanitàries en tot moment per evitar el risc de contagi.
 • Cal que les empreses identifiquin els processos essencials i valorin quina és la presència mínima indispensable per a l’activitat normal de l’empresa. Es recomanen mesures de flexibilitat, teletreball, i altres mecanismes que moderin la presència física quan sigui possible.
 • Les empreses han de revisar els plans de contingència o bé els protocols de seguretat i salut laboral, que han de ser consensuats amb els representants dels treballadors. En cas de no ser possible el consens es preveuen els mecanismes de participació i consulta als representants legals i als delegats de seguretat i salut laboral.
 • Les empreses han de poder garantir el distanciament social i, quan no sigui possible, han de garantir les mesures de prevenció adequades, sempre d’acord amb el que indiquin els serveis de prevenció i els comitès de seguretat i salut laboral. Només seran obligatoris els equips de protecció individuals quan així estigui prescrit.
 • Cal evitar aglomeracions a l’entrada i la sortida dels centres de treball. Es recomana flexibilitzar els sistemes d’entrada i sortida.
 • Es recomanen les mascaretes quirúrgiques i higièniques, perquè és també una recomanació de les autoritats sanitàries. No com un equip de protecció, sinó com una obligació ciutadana per evitar la propagació.
 • Es recomana extremar les precaucions en els espais comuns: neteja diària o a la fi de torns, ventilació, ús d’escales en comptes d’ascensors, garantir distàncies mínimes d’1,5 metres a passadissos i altres zones col·lectives.
 • Els serveis de prevenció de riscos laborals han de col·laborar en la valoració dels símptomes i la temperatura dels treballadors pels mitjans que considerin adients, quan sigui possible, abans de l’entrada al lloc de treball, per evitar que el virus entri als centres de treball.
 • Molt important prestar atenció a la mobilitat. Cal evitar aglomeracions a l’anada i tornada de la feina, utilitzar mitjans particulars qui en disposi, i estar atents a les freqüències de pas i a les advertències de les autoritats de transport, calculant més temps per als desplaçaments.

Per acabar, el document també recorda el tancament dels centres educatius i centres de dia i que, en conseqüència, s’han d’establir mesures per tal que les persones treballadores puguin absentar-se de la feina davant la necessitat d’atendre la cura de persones al seu càrrec, sense veure afectades negativament en l’àmbit laboral.

 

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
 • CONSENT
 • PHPSESSID
 • inbound_referral_site
 • lead_session
 • wp_lead_uid

RECHAZAR TODOS LOS SERIVICIOS
ACEPTAR TODOS LOS SERVICIOS
×