S’ha detectat una campanya de correus fraudulents suplantant el proveïdors de serveis web, en molts casos OVH. En aquests missatges s’informa a l’destinatari sobre una factura pendent de pagament instant a l’abonament de la mateixa.

Com en qualsevol altre cas de phishing, cal extremar les precaucions i avisar els empleats perquè estiguin alerta dels correus que rebin d’origen sospitós, especialment si contenen arxius adjunts o, com en aquest cas, enllaços externs a pàgines d’inici de sessió. Si ha accedit a l’enllaç i introduït les dades bancàries per realitzar el pagament, haurà de contactar el més aviat possible amb l’entitat bancària per informar-los de la situació. Com pautes generals, per evitar ser víctima de fraus d’aquest tipus, es recomana: No obrir enllaços en missatges SMS d’usuaris desconeguts o que no hagis sol·licitat: cal eliminar-los directament. En cas que el missatge sigui procedent d’una entitat bancària legítima, mai contindrà enllaços a la seva pàgina d’inici de sessió.

No contestar en cap cas a aquests correus.
Tenir precaució a l’seguir enllaços o descarregar fitxers adjunts en correus electrònics, missatges en WhatsApp o xarxes socials, encara que siguin de contactes coneguts.
Tenir sempre actualitzat el sistema operatiu i l’antivirus. En el cas de l’antivirus, comprovar que està actiu. Assegura’t que els comptes d’usuari dels teus empleats utilitzen contrasenyes robustes i sense permisos d’administrador. A més, per prevenir i reforçar aquests consells, és important realitzar accions de conscienciació en ciberseguretat entre els empleats.