Estat d’alarma El Govern ultima els criteris per a iniciar la desescalada

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, prepara ja, juntament amb els responsables autonòmics de el ram, amb els quals es va reunir divendres, el camí per suavitzar les normes de confinament, imposades des del passat 14 de març davant la pandèmia de coronavirus. Es tracta d’un pla que el president de Govern, Pedro Sánchez, va avançar que espera poder començar a aplicar a la segona quinzena de maig. “Els criteris que han de fixar el marc de el procés de transició s’han d’abordar acord amb quatre categories: la capacitat assistencial, els criteris de vigilància epidemiològica, els mecanismes d’identificació precoç i les mesures de protecció col·lectiva”, va explicar Illa, que va advertir que la “transició serà asimètrica en cada territori, no necessàriament per comunitats”. El director de el Centre de Coordinació d’Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va valorar dos criteris clau per establir les bases que iniciaran l’alleujament de les mesures de confinament:

L’ evolució de l’epidèmia i la capacitat de cada regió per lluitar contra el virus en cas que es reprodueixi de nou. “Hem d’assegurar que les comunitats autònomes estan preparades per poder respondre millor si hi ha un nou brot, això implica garantir la capacitat assistencial, llits d’UCI millor condicionades que les que tenim ara, garantir una sèrie de sistemes de vigilància que permetin seguir l’evolució de l’epidèmia i establir mecanismes per detectar casos sospitosos “, va enumerar el doctor saragossà. D’aquesta manera, els criteris que han de seguir les regions per aixecar poc a poc el confinament i tornar a la nova normalitat, són fonamentalment quatre. La taxa de contagi per cada infectat -el nombre de casos que es produeixen a partir d’un positiu primari-; la incidència acumulada d’infectats; la taxa hospitalària; i el percentatge d’ocupació a les UCI. Els epidemiòlegs que treballen amb l’Executiu advoquen per començar a desescalar el confinament quan es compleixin els si güents requisits: una taxa de contagis per sota d’un durant, al menys, dues setmanes; la meitat dels llits d’UCI lliures; una taxa d’hospitalització de fins al 30% i una incidència de dos casos nous per cada 100.000 habitants, és a dir, quan la regió sumi uns 1.000 positius nous a el dia, segons ha avançat la cadena SER. Les últimes xifres de contagis i morts amb coronavirus mostren que Espanya ha entrat en fase de frenada. “Aquest cop sí, estem doblegant la corba”, va insistir Illa davant dades que divendres van llançar bones notícies. Per primera vegada, la xifra de nous recuperats va superar a la de nous contagis a 24 hores. Divendres es van donar 3.105 altes i es van registrar 2.796 nous casos positius. A més, la xifra de morts diaris va caure a el nivell més baix en un mes, fins els 367. Deu comunitats autònomes van registrar menys de 10 víctimes mortals: Astúries, Balears, Cantàbria, Extremadura, Galícia, Múrcia, Navarra, Canàries i La Rioja. Algunes d’aquestes regions han començat ja a dissenyar els seus propis plans d’deses

Fons locals i autonòmics La portaveu de Govern i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va garantir divendres que “cap regió es quedarà sense liquiditat”, al·legant que hi ha plans de tresoreria en marxa i que podran contraure la despesa sanitària que necessitin per fer front a la pandèmia. “Treballem amb les entitats locals per decidir el destí de el mal anomenat superàvit. La situació de cadascuna és particular i necessitarà solucions particulars”, ha precisat sobre els ajuntaments. En paral·lel, Montero va celebrar els avanços de el Consell Europeu en la creació d’un pla Marshall i va defensar un repartiment de fons que mobilitzaria fins a 1,5 bilions d’euros a través de transferències i no per préstecs per evitar el sobreendeutament. calada i identifiquen zones i sectors amb menys risc. Unes mesures que van traslladar a Illa i a Teresa Ribera, ministra de Transició Ecològica, durant la reunió de divendres per establir les bases de desescalada que dirigeix ​​el Govern. Tercera pròrroga La possible desescalada per a la tornada gradual a la vida abans del Covid-19 es debat en el context de l’aprovació, divendres, per part de Consell de Ministres després l’aval de Congrés d’una tercera pròrroga de l’estat d’alarma, fins el 9 de maig. Aquesta ampliació de l’confinament ve acompanyada per mesures per alleujar la situació dels menors de 14 anys. Des de diumenge, els nens podran sortir al carrer acompanyats per un adult amb el qual convisquin per fer una passejada a el dia d’una hora de durada en un radi d’un quilòmetre de casa seva. Per ara, no hi ha plans així per altres grups. “No estic en condicions d’anticipar altres col·lectiu que puguin beneficiar-se de mesures d’alleujament. Anirem prenent les decisions amb cautela, segons vagi evolucionant l’epidèmia”, va exposar Illa. “Les regions han d’estar millor preparades per si hi ha un nou brot”, explica Simó El confinament es prorroga fins al 9 de maig, amb alleujament per als menors de 14 anys.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content