Hisenda no descarta prolongar la campanya de la renda per la pandèmia

Hisenda no descarta endarrerir la posada en marxa de l’atenció presencial per fer la declaració de la renda i fins i tot ampliar

el termini de la campanya més enllà del 30 de juny, en funció de l’evolució de la crisi sanitària. Així ho va apuntar ahir el

director general de l’Agència Tributària, Jesús Gascón, en una trobada telemàtica organitzada pel Registre d’Asses

sors Fiscals (REAF) del Consell General d’Economistes (CGE). Gascón va assegurar que continuen treballant amb el calendari establert -de l’1 d’abril al 30 de juny-, però estan “revisant” la informació disponible i “la prioritat absoluta nacional és atendre al problema sanitari, per la qual cosa, “si hi ha restriccions i no es poden obrir oficines, no es pot”.
Professionals tributaris i collectius com els tècnics d’Hisenda
han sol·licitat de manera reiterada que la campanya s’endarrereixi fins a mitjans d’estiu o fins i tot setembre per facilitar les gestions dels contribuents.
En tot cas, el responsable de l’Agència Tributària va avançar que reforçaran el servei telefònic per confeccionar amb els contribuents la declaració de l’IRPF a partir del 7 de maig. Es tracta del pla “Le llamamos”, que es podrà sol·licitar des del 5 de maig.
L’Agència Tributària busca que més contribuents optin per aquest servei i puguin anar fent les declaracions via telefònica, sense haver d’esperar el 13 de maig, la data inicialment prevista per a l’atenció presencial. Els ciutadans podran sol·licitar cita per a franges horàries determinades en dies concrets. En el moment establert, rebrà una trucada d’un funcionari d’Hisenda per emplenar la declaració de la renda. El reforçat pla “Le llamamos”, va afirmar el director general de l’Agència Tributària, “permetrà atendre els contribuents amb totes les garanties”.
Gascón va destacar a més que ja s’han superat els cinc milions de
declaracions de la renda presentades, la qual cosa suposa 1,5 milions més respecte al mateix període de l’any passat, amb un augment del 40% en les tres primeres setmanes de la campanya.
En aquest balanç de la primera part de la campanya de la renda, el responsable d’Hisenda va ressaltar també la gradual migració cap a les eines digitals per complir amb el fisc: uns 550.000 contribuents que l’any passat van acudir a les oficines per confeccionar la declaració de forma presencial, aquest any l’han presentada per internet. Des d’Hisenda ho vinculen a la millora de les funcionalitats de l’aplicació i la pàgina Renda Web de l’Agència Tributària.