Generalitat i Ajuntament de Barcelona activen ajudes directes per a treballadors

En el termini d’una setmana es preveu la seva aprovació si es compleixen els requisits d’entrada. Una setmana després es produirà el pagament. Es tracta d’un fons limitat de 200 milions d’euros, de manera que els recursos s’esgotaran.

16.500 autònoms.

En el cas de l’Ajuntament de Barcelona, ​​l’ajuda municipal se centra en els treballadors autònoms residents a la ciutat que hagin vist com els ha caigut un 75% dels seus ingressos. L’ajuda serà puntual i es destinarà a 16.500 autònoms, segons va explicar ahir el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni. Seran un total de cinc milions d’euros que formen part de el paquet de 25 milions anunciats pel consistori la setmana passada. Aquesta ajuda puntual de 300 euros, en un únic mes, pretén complementar també prestació extraordinària de Govern, fixada en 661 euros. Segons càlculs de la consistori, aquest pagament el podran percebre la meitat dels que perceben la prestació extraordinària de Govern. El tràmit per sol·licitar-ho és de maig a setembre fins que s’esgoti el fons de cinc milions destinats a aquest fi.

Barcelona compta amb 124.905 autònoms, segons dades de Pimec i 85.000 d’ells són empresaris individuals. L’efecte de l’aturada per l’estat d’alarma ha suposat el cessament de l’activitat per al 50% dels autònoms i que els que treballen hagin tingut, de moment, una caiguda de l’85% dels seus ingressos. D’acord amb els estudis de l’entitat que representa a la petita i mitjana empresa, un 76% d’aquests negocis pateixen tensions importants en l’estat dels seus comptes. Comerços -excloent els de alimentació-, serveis, restaurants i bars són els sectors més perjudicats per la crisi i són molts els que posen en dubte la possibilitat de poder seguir amb les seves activitats quan s’iniciï la desescalada de el confinament. Collboni s’ha referit a la necessitat de donar més suport a el comerç de proximitat que forma part de el mateix model de Barcelona i ha comentat que a aquesta ajuda puntual de 300 euros seguiran més que formessin part de el fons de 25 milions d’euros.

Un home camina per la Rambla, amb tots els comerços tancats. / ALBERT GARCIA Generalitat i Ajuntament de Barcelona activen ajudes directes per a treballadors D. XAI / B. CIA, Barcelona La Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona van anunciar ahir dues ajudes similars per a treballadors afectats per la crisi de el coronavirus. Mentre que el Govern va anunciar una prestació de pagament únic de 200 euros dirigida a afectats per regulacions temporals d’ocupació (ERTO), eventuals que han perdut la feina i treballadors autònoms, l’Executiu municipal oferirà 300 euros -també en una sola vegada- a treballadors per compte propi de la ciutat. Les mesures activarà prop de 205 milions d’euros.

Les dues administracions van anunciar les seves intencions coincidint amb l’inici de la setena setmana de l’estat d’alarma a Espanya i quan tot just s’han pres mesures socials de desescalada de el confinament. La major part dels establiments comercials continuen amb la persiana baixada, el turisme s’ha convertit en una indústria inexistent i Catalunya probablement superarà aquesta setmana la xifra de 700.000 afectats per regulacions temporals d’ocupació (ERTO) sense que la gran majoria hagi cobrat encara prestacions , a més dels autònoms víctimes de l’aturada.

El vicepresident econòmic

de la Generalitat, Pere Aragonès, va ser l’encarregat de fer ahir l’anunci a grans trets, perquè després ho acabés de concretés el conseller de el Departament de Treball i Afers Socials, Chackir El Homrani, també d’ERC. L’ajuda que l’Executiu català preveu aprovar avui es fixa en tres col·lectius. El primer és de les persones incloses en ERTE i encara no han cobrat prestacions, així com els treballadors eventuals que han perdut la feina a causa de l’actual conjuntura. El tercer grup l’integren treballadors autònoms.

Segons va explicar el Departament de Treball tots els sol·licitants de l’ajut hauran de certificats

car que ells i tota la seva unitat familiar han patit una minva de el 30% dels ingressos mensuals respecte al febrer i en cap cas superen els 2,098,97 euros bruts mensuals. La Generalitat considera que unes 300.000 persones es podrien beneficiar de l’ajuda, que també arribarà condicionada als llars: el seu ús es limitarà a la compra de productes alimentaris, farmacèutics o altres de primera necessitat. No van revelar com ho controlaran. La Generalitat preveu que l’ajuda, considerada d’urgència, serà compatible amb la percepció d’altres subsidis o prestacions d’altres administracions. I ahir va assegurar que el seu tramita.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content