PIMEC demana que el pla de desconfinament vagi acompanyat de mesures econòmiques específiques i flexibles pels sectors més afectats

La patronal alerta que moltes empreses no podran obrir de manera viable amb les fortes restriccions d’aforament previstes a nombrosos sectors, com la restauració, el comerç, el turisme, la cultura o els centres esportius Barcelona, 29 d’abril del 2020. PIMEC valora positivament que finalment s’hagi anunciat un pla de desconfinament amb un termini de temps establert però considera que cal concretar més la fase posterior a la tercera, definida com a “Nova Normalitat” i que ara per ara no té una durada ni unes condicions clares. PIMEC alerta que moltes empreses no podran obrir de manera viable amb les fortes restriccions d’aforament previstes a nombrosos sectors, com la restauració, el comerç, el turisme, la cultura o els centres esportius i, per tant, demana que hi hagi una certa flexibilitat segons les característiques pròpies de cada establiment. En aquest sentit, l’entitat també reclama un paquet de mesures econòmiques per acompanyar el Pla de Desconfinament: 1. Ajudes directes als sectors que obriran amb restriccions per a compensar les seves despeses corrents i els menors ingressos que els podrien fer inviables. 2. Desgravacions fiscals i ajuts públics per a la compra d’EPIS, solucions hidroalcohòliques i desinfectants que permetin garantir la seguretat i la higiene en els centres de treball. 3. Manteniment de les condicions dels ERTO de força major als sectors que obriran amb restriccions i, per tant, no podran comptar amb tot el seu personal. 4. Mesures ambicioses pel lloguer dels locals comercials, més enllà del ja previst al RDL 15/2020, com els crèdits fiscals atorgats a Itàlia als arrendadors que han rebaixat o exonerat la renda. 5. Incentius fiscals a la recuperació de la demanda, com desgravacions sobre l’IRPF dels consumidors, bons de serveis subvencionats (per restauració, turisme, cultura, etc.) a les activitats més afectades fins ara pel tancament i després per les restriccions d’aforament. PIMEC confia que els fons europeus permetran reforçar al Govern espanyol per articular les mesures econòmiques adients, tenint en compte que les mesures 1 i 2 es podrien cobrir amb el Mecanisme Europeu d’Estabilitat (MEDE/ESM) i la 3 amb el nou Fons SURE, segons l’Acord de l’Eurogrup del 9 d’abril.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content