Mesures de la fase 1 del pla per a la transició cap a una nova normalitat

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat les mesures relatives a l’aplicació de la fase 1 del pla per a la transició cap a una nova normalitat, així com els territoris en els quals s’aplicaran.

Comerç al detall

Els establiments comercials detallistes podran obrir si tenen una superfície d’un màxim de 400 metres quadrats. El límit màxim d’aforament serà del 30%, respectant la distància mínima de dos metres entre clients, i podran establir un horari d’atenció prioritària per a majors de 65 anys.

L’ordre estableix una sèrie de mesures d’higiene comunes per als locals que obrin al públic, com la neteja i desinfecció de les instal·lacions almenys dues vegades al dia, mantenir una ventilació adequada i el rentat i desinfecció diària de la roba de treball. També limita l’ús de l’ascensor o muntacàrregues i dels lavabos per part de clients, entre altres qüestions.

En el cas dels serveis que no permetin el manteniment de la distància de seguretat interpersonal, com les perruqueries, centres d’estètica o fisioteràpia, s’haurà de mantenir la distància de dos metres entre clients i s’haurà d’utilitzar l’equip de protecció adequat al nivell de risc que asseguri la protecció del treballador i del client.

Terrasses

L’ordre també recull la reobertura de les terrasses d’hostaleria i restauració, limitant les taules permeses a la meitat de les de l’any passat. S’haurà de garantir, a més, la distància mínima interpersonal de 2 metres.

En cada taula o agrupació de taules podrà haver-hi com a màxim 10 persones, si bé aquest límit no s’aplicarà en el cas que totes elles resideixin en un mateix domicili. Entre les mesures d’higiene es prioritzaran les estovalles d’un sol ús, s’eliminaran els productes d’autoservei i s’evitarà l’ús de cartes d’ús comú, entre altres mesures.

Higiene laboral

En matèria d’higiene i prevenció en l’entorn laboral, l’ordre estableix, entre altres qüestions, que els torns i llocs es modifiquin de manera que s’asseguri la distància de seguretat interpersonal mínima de dos metres entre els treballadors. També s’aplicaran aquestes mesures de distància en els vestuaris, taquilles i lavabos, així com en qualsevol altra zona comuna. També s’haurà de proveir els treballadors de gels hidroalcohòlics o desinfectants autoritzats en el lloc de treball.

Per a més informació, pots consultar la pàgina web de la Moncloa.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content