Ningú vol necessitar un manyà, però de vegades és inevitable. Potser si ni es pot accedir al cotxe o s’han perdut les claus de casa. Un manyà serà la primera trucada, però quin triar? Amb tantes empreses de serrallers que ofereixen serveis d’obertura de panys, és important saber com seleccionar la millor. Aquests consells per contractar una serralleria professional o als el contractar els serveis urgents d’un manyà 24 hores ajudaran a triar la millor i estalviaran el mal de cap d’aprendre de la forma més difícil.

Consell 1: Contractar un manyà local Quan es comenci a buscar serrallers, buscar específicament serrallers a la zona. L’avantatge de contractar un manyà local no és només el fet que poden arribar més ràpid si es té una situació de tancament d’emergència, sinó també que l’assegurança i la llicència seran vàlids en la població. Particularment si es viu a prop de la frontera d’una altra comunitat autònoma, contractar un manyà amb base en un altre lloc pot significar que el permís i l’assegurança no cobreixi la ubicació i, per tant, s’està vulnerable.

Suggeriment 2: Cerca empreses de serralleria de propietat i operació familiar Certament hi ha algunes empreses de serralleria corporativa que tenen una reputació de gran servei a client, però triar una serralleria de propietat i operació familiar té un parell de beneficis diferents. Primer, treballar amb una empresa familiar vol dir que es reben els serveis d’un professional que està personalment involucrat en l’empresa. A més, donar suport a les empreses familiars significa que els clients contribueixen i enforteixen la seva economia local.

Consell 3: Triar un manyà certificat No es triaria un metge que no tingués llicència per practicar la medicina, i no s’hauria de triar un manyà que no estigués certificat. Les certificacions de serralleria, ofertes només s’atorguen a professionals que tenen coneixements provats en diversos camps de la serralleria. Existeixen múltiples certificacions ofertes pel sector de la serralleria i la seguretat, i l’obtenció de qualsevol d’elles vol dir que un professional ha demostrat la seva adhesió a les normes més recents de la pràctica de la serralleria i la seva competència tècnica.

Consell 4: Seleccionar un manyà amb llicència És important demanar a un manyà una prova del seu permís i documentació acreditativa abans de prestar serveis. Els experts en seguretat recomanen consultar l’Oficina de Bones Pràctiques Comercials i els llocs de queixes a línia, ressenyes de Google, etc per veure si hi ha alguna queixa presentada contra l’empresa. També, vegi l’últim consell per revisar la llista d’estafes.

Consell 5: Revisar l’assegurança actual En certes situacions, poden produir danys al cotxe, la casa o el negoci durant un treball de serralleria o després que s’instal·lin les solucions de seguretat com portes cuirassades. A més de la llicència, és important comprovar l’assegurança actual abans de contractar un manyà. Un manyà assegurat pot proporcionar una prova d’assegurança i, en cas que es produeixin danys a la propietat, ofereix una cobertura que protegeix tant a el client com a l’empresa.

Consell 6: Contractar un manyà especialitzat Quan es trobi un proveïdor de serralleria que agradi, es voldrà poder acudir a aquesta empresa per a totes les necessitats que sorgeixin de serralleria i no només per a emergències. Les millors empreses de serrallers oferiran serveis addicionals, com ara la instal·lació de panys d’alta seguretat per a ús comercial i residencial, la instal·lació de caixes fortes en parets i pisos, i la duplicació de claus. És interessant buscar empreses de serrallers que ofereixin una varietat de serveis especialitzats encara que no es necessitin els serveis ara mateix. Per més seguretat podeu accedir al Gremi de Serrallers de Catalunya que tenim grans professionals.

Consell 7: Cercar associacions professionals com el nostre Gremi Els serrallers professionals passen molt de temps practicant el seu ofici abans d’entrar en el negoci, pel que estan motivats per ser un membre actiu de les associacions de la indústria. A més de participar en les societats locals de serrallers ia la Cambra de Comerç local, els serrallers també pertanyen a organitzacions professionals. És important preguntar a un futur manyà si està afiliat a alguna d’aquestes organitzacions.

Consell 8: Revisar les ressenyes i els llistats en línia Els consumidors són un gran recurs a l’hora de determinar què serrallers tenen bona reputació i quins cal evitar. Primer, comprovar si els serrallers disponibles es poden trobar en directoris específics de la indústria. Es pot confiar en les ressenyes i llistats, comprovar si els serrallers que anuncien l’assegurança estan de fet coberts per l’assegurança actual, i presenta empreses que només ofereixen preus honestos per avançat. A més, buscar comentaris en línia a Google ia la pàgina de negocis de Facebook.

Consell 10: Aprendre els senyals d’advertència de l’estafa dels serrallers La raó principal per la qual es comparteixen aquests consells per contractar una empresa de serralleria professional és que els clients a Espanya han estat víctimes d’estafes de serralleria. Tots els serrallers honestos estan fent una part d’esforç per assegurar-se que els consumidors estiguin informats i vigilants en l’elecció d’un manyà. Les associacions de serrallers ofereixen consells que ajudaran a determinar si una empresa és professional o una possible estafa: – Publicitat falsa. Algunes estafes de serralleria anuncien falsament que pertanyen a Associacions de serrallers. – Salutacions genèrics. Si una empresa de serralleria contesta el telèfon com a “servei de serralleria” en lloc d’un nom comercial, això pot indicar que operen sota diversos àlies. – No està familiaritzat amb la seva ubicació. La majoria dels estafadors serrallers saben que els clients volen treballar amb una empresa de la zona, pel que poden afirmar que són locals quan en realitat no ho són.

– Vehicles de servei. Les empreses de serralleria professional tenen una flota de vehicles designats que responen a les trucades de servei, que sovint presenten marques, logotips i informació de llicències. Si un manyà arriba en un vehicle personal o en una camioneta sense marques, es recomana qüestionar seriosament la seva credibilitat i sol·licitar més proves que són serrallers professionals. – Identificació. La seguretat és un negoci molt delicat. Els serrallers professionals també són estafats per “clients” que criden perquè els desbloquegin el cotxe quan el client no és el propietari i té intencions malicioses. Això porta els serrallers professionals a demanar identificació i prova de propietat abans de prestar els seus serveis. Si un manyà no demana aquesta informació, ha de preguntar-se si en realitat són professionals, per això en el Gremi donem suport als nostres associats fen-lis el carnet de soci que els hi dona una acredibilitat.