Bonificacions de la Seguretat Social: què autònoms NO pagaran quota de juliol?

Falten pocs dies perquè Tresoreria General de la Seguretat Social cobri la quota d’autònoms corresponent a el mes de juliol. Però no tots els treballadors per compte propi van a afrontar aquest pagament, sinó que hi ha una bona part que veuran la totalitat de la seva quota bonificada a el 100%. Què autònoms són aquests ?, Quines altres bonificacions de la Seguretat Social hi ha als pròxims mesos? Quins tràmits has d’afrontar per a sol·licitar-? A continuació les resposta.

Bonificaciones a la cuota de los autónomos den julio, agosto y septiembre

L’article 8 de el Reial decret llei 24/2020, de 26 de juny, a què pots accedir al nostre espai especial COVID-19, estableix que aquells autònoms que vinguessin percebent la prestació extraordinària per cessament d’activitat el passat mes de juny, i sense accés a la pròrroga de l’cessament d’activitat, tenen dret a una exempció de les seves cotitzacions durant els mesos de juliol, agost i setembre de 2020. el mes de juliol aquesta exempció total, mentre que a l’agost i setembre l’exempció cobrirà el 50 % i el 25% de les cotitzacions de l’autònom respectivament.

En què es tradueixen les bonificacions d’agost i setembre? En una notable reducció de l’pagament de la quota d’autònoms. Partim per als càlculs de la quota mínima amb import 286,15 euros. El cost de la quota d’agost serà d’aproximadament 143 euros, mentre que el setembre hauràs de preparar una mica millor la butxaca ja que Tresoreria General de la Seguretat Social et cobrarà al voltant de 215 euros.

La bonificacions de la Seguretat Social seran automàtiques Darrere d’aquestes bonificacions no hi ha cap tràmit de sol·licitud per part de l’autònom beneficiari sinó que Seguretat Social les aplicarà d’ofici. ¿Es pot esperar alguna sorpresa respecte a això? Recordem que la prestació extraordinària per cessament d’activitat també portava associada l’exoneració de la quota d’autònoms i no obstant això, Tresoreria no va arribar a temps per aplicar la corresponent a la quota del mes de març, que al maig es va tornar. Des Seguretat Social ens confirmen que, aquesta vegada, els autònoms no s’enfrontaran a la mateixa situació i que l’exoneració serà completament automàtica.

Bonificació extraordinària, també per a la quota d’autònoms a tarifa plana Els començaments d’un negoci no són fàcils. Malgrat això, la nova prestació per cessament d’activitat ha deixat fora a aquells autònoms en tarifa plana que sí van gaudir de la prestació extraordinària, però al no haver cotitzat de forma voluntària per cessament d’activitat durant 12 mesos ininterromputs, no compleixen uns dels principals requisits d’accés. Quina opció els queda? En aquest cas, Seguretat Social ens informa que les bonificacions de les que hem parlat també es van a aplicar a la quota dels autònoms en tarifa plana durant els mesos de juliol, agost i setembre en els percentatges ja assenyalats. Els autònoms amb nova prestació per cessament d’activitat si pagaran quota Entre les ajudes per a autònoms aprovades en el Reial decret llei 24/2020, de 26 de juny, també figura la nova prestació per cessament d’activitat per a autònoms que pateixin un descens de la facturació de al menys el 75%. Aquesta prestació no és compatible amb les bonificacions anteriors. Els requisits d’accés a la nova prestació, l’import és el 70% de la base reguladora més l’exoneració de les quotes per contingències comunes, són més estrictes que els estipulats per a la prestació extraordinària anterior. Com ja hem avançat, la prestació comporta l’exoneració de la quota per contingències comunes que en el cas de la quota mínima, correspondria a aproximadament 267 euros. No obstant això, l’autònom beneficiari d’aquesta prestació haurà de pagar la quota d’autònoms a final de mes, per després rebre de part de la mútua la devolució de la quota corresponent a les contingències comunes al costat de l’import de la prestació. Per tant, si estàs entre aquests autònoms, assegura’t de comptar amb diners al banc perquè vas a avançar a la Tresoreria General de la Seguretat Social la totalitat de la quota que, amb poca diferència de temps, el teu mútua acabarà devolviéndote. Renúncia a la prestació per cessament d’activitat, bonificació de acuotas? Sí. El Reial Decret-llei 24/2020, de 26 de juny, permet renunciar a la prestació per cessament d’activitat en cas d’incompliment dels requisits i poder acollir-se a la bonificació de les quotes de la Seguretat Social a partir de el moment en que no compleix els requisits. En el cas que Seguretat Social no arribés a aplicar automàticament aquestes exempcions caldria sol·licitar una devolució d’ingressos indeguts en proporció a el percentatge d’exoneració.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content