L’elecció d’una bona finestra a la llar és sinònim d’estalvi energètic tots els mesos.

Tots estem preocupats avui dia amb la forma que tenim d’actuar per estalviar energia, sobre la seva importància i que estratègies hem de seguir en tots els apartats de la nostra vida, sobretot, a la llar, que és on més directament podem influir.

us dos motius fonamentals són la conscienciació mediambiental que ens empeny a fer tot el possible per fer un ús responsable dels recursos i, com cal suposar, l’estalvi en el consum elèctric, ja que el seu cost no para de pujar dia després de dies i les factures augmenten a cada mes que passa. Aquest augment considerable dels preus dels subministraments en general, i de la llum en particular, així com dels productes de consum bàsic, unit a unes nòmines a cada dia que passen més baixes, ens fa mirar a la mil·límetre cada despesa que fem i busquem l’estalvi en cada acció que emprenem.

En aquest article anem a parlar d’alguna cosa que en principi pot semblar de poca importància, però que, en absolut ho és en relació a l’consum energètic, i és que el paper que juguen les finestres en una llar confortable i per estalviar en el consum, energèticament parlant, és molt important, ja que a vegades no som conscients de la despesa tan innecessari a què està exposada nostre habitatge per no comptar amb un bon aïllament. Al contrari del que es pugui suposar, canviar les finestres del nostre habitatge per unes de millor qualitat, com les que trobem en alugalventanas.es suposarà un estalvi considerable que es veurà reflectit en la factura de la llum, així que en pocs mesos recuperarem l’invertit i posteriorment començarem a estalviar, per no parlar del confort que aconseguirem, així com unes millors condicions d’habitabilitat.

Què aconseguim amb unes finestres de qualitat a la nostra llar?

Comptar amb unes finestres de bona qualitat que ens aporti un sistema d’aïllament eficient és essencial si volem tenir a casa una temperatura adequada, tant a l’estiu com a l’hivern. Segons els experts, s’estima que un vidre òptim arriba a reduir fins al 70% de les pèrdues energètiques de la llar, ja que permet tant reduir el consum de la calefacció en els freds mesos d’hivern, com el de l’aire condicionat quan arriben les altes temperatures a l’estiu. A més de les clares avantatges energètiques, també aconseguirem un aïllament acústic que impedirà que els molestos sorolls del carrer, dels vianants o de trànsit, interrompin nostre descans a la nit o les veus i crits molesten els nostres estones de relax o de lectura.

Què hem de tenir en compte per aconseguir un bon aïllament tèrmic?

Cal tenir en compte una sèrie de característiques de les finestres per aconseguir l’aïllament tèrmic desitjat. Quan parlem d’aïllament tèrmic ens referim a la capacitat que té la finestra, en aquest cas, per mantenir la diferència de temperatura que hi ha a l’interior de la casa amb respecte a la que hi ha a l’exterior. El primer factor a tenir en compte és la tipologia i la qualitat dels materials amb què han estat fabricades les finestres. Un dels materials que més es recomana per les seves prestacions quant a aïllament és el PVC. El PVC no és un element conductor, el que ve a significar que és aïllant causa de la seva pròpia naturalesa, sent un material excel·lent per fabricar sistemes aïllants de la temperatura que siguin realment efectius.

El segon factor a tenir en compte és, per descomptat, el nivell de hermeticitat. Per regla general, les finestres abatibles són més hermètiques que les que són corredisses. Això té una explicació senzilla, i és que el sistema de tancament de les abatibles és per pressió entre les juntes de cautxú i el marc, i això fa que la finestra que de completament tancada en tot el seu perímetre. Això és vital, sempre cal assegurar-se que la finestra està tancada per tot el seu perímetre, ja que per molt bons que siguin els materials que componen la finestra, no servirà de res si la temperatura se’ns escapa per algun lateral. L’últim factor que hem de considerar és el tipus de vidre, ja que en funció de l’tipus que sigui tindrà una major capacitat d’aïllament o no. En aquest sentit, el gruix de l’vidre és el que més influeix en la conservació de la temperatura, i com més gruixut sigui, lògicament, una major capacitat tindrà tant de retenir el fred com la calor.

Si, a més, fem servir sistemes de doble vidre aquesta capacitat es veurà multiplicada. Aquest sistema consisteix a muntar la finestra amb diversos vidres superposats que guarden un espai entre si, creant una cambra d’aire que ajuda a aquest aïllament de què venim parlant.

La elección de una buena ventana en el hogar es sinónimo de ahorro energético todos los meses.

Todos estamos preocupados hoy día con la forma que tenemos de actuar para ahorrar energía, sobre su importancia y que estrategias tenemos que seguir en todos los apartados de nuestra vida, sobre todo, en el hogar, que es donde más directamente podemos influir.

Por dos motivos fundamentales son la concienciación medioambiental que nos empuja a hacer todo lo posible para hacer un uso responsable de los recursos y, como es de suponer, el ahorro en el consumo eléctrico, ya que su coste no para de subir día tras días y las facturas aumentan cada mes que pasa. Este aumento considerable de los precios de los suministros en general, y de la luz en particular, así como de los productos de consumo básico, unido a unas nóminas cada día que pasan más bajas, nos hace mirar al milímetro cada gasto que hacemos y buscamos el ahorro en cada acción que emprendemos.

En este artículo vamos a hablar de algo que en principio puede parecer de poca importancia, pero que, en absoluto lo es en relación al consumo energético, y es que el papel que juegan las ventanas en un hogar confortable y para ahorrar en el consumo, energéticamente hablando, es muy importante, ya que a veces no somos conscientes del gasto tan innecesario al que está expuesta nuestra vivienda por no contar con un buen aislamiento. Al contrario de lo que se pueda suponer, cambiar las ventanas de nuestra vivienda por unas de mejor calidad, como las que encontramos en alugalventanas.es supondrá un ahorro considerable que se verá reflejado en la factura de la luz, así que en pocos meses recuperaremos la ‘invertido y posteriormente empezaremos a ahorrar, por no hablar del confort que conseguiremos, así como unas mejores condiciones de habitabilidad.

¿Qué conseguimos con unas ventanas de calidad en nuestro hogar?

Contar con unas ventanas de buena calidad que nos aporte un sistema de aislamiento eficiente es esencial si queremos tener en casa una temperatura adecuada, tanto en verano como en invierno. Según los expertos, se estima que un vidrio óptimo llega a reducir hasta el 70% de las pérdidas energéticas del hogar, ya que permite tanto reducir el consumo de la calefacción en los fríos meses de invierno, como el del aire acondicionado cuando llegan las altas temperaturas en verano. Además de las claras ventajas energéticas, también conseguiremos un aislamiento acústico que impedirá que los molestos ruidos de la calle, los peatones o de tráfico, interrumpan nuestro descanso por la noche o las voces y gritos molestan nuestros ratos de relax o de lectura.

¿Qué debemos tener en cuenta para conseguir un buen aislamiento térmico?

Hay que tener en cuenta una serie de características de las ventanas para conseguir el aislamiento térmico deseado. Cuando hablamos de aislamiento térmico nos referimos a la capacidad que tiene la ventana, en este caso, para mantener la diferencia de temperatura que hay en el interior de la casa con respecto a la que hay en el exterior. El primer factor a tener en cuenta es la tipología y la calidad de los materiales con que han sido fabricadas las ventanas. Uno de los materiales que más se recomienda por sus prestaciones en cuanto a aislamiento es el PVC. El PVC no es un elemento conductor, lo que viene a significar que es aislante debido a su propia naturaleza, siendo un material excelente para fabricar sistemas aislantes de la temperatura que sean realmente efectivos.

El segundo factor a tener en cuenta es, por supuesto, el nivel de hermeticidad. Por regla general, las ventanas abatibles son más herméticas que las que son correderas. Esto tiene una explicación sencilla, y es que el sistema de cierre de las abatibles es por presión entre las juntas de caucho y el marco, y esto hace que la ventana que de completamente cerrada en todo su perímetro. Esto es vital, siempre hay que asegurarse de que la ventana está cerrada por todo su perímetro, ya que por muy buenos que sean los materiales que componen la ventana, no servirá de nada si la temperatura se nos escapa por algún lateral. El último factor que debemos considerar es el tipo de vidrio, ya que en función del tipo que sea tendrá una mayor capacidad de aislamiento o no. En este sentido, el grosor del vidrio es el que más influye en la conservación de la temperatura, y cuanto más grueso sea, lógicamente, una mayor capacidad tendrá tanto de retener el frío como el calor.

Si, además, utilizamos sistemas de doble cristal esta capacidad se verá multiplicada. Este sistema consiste en montar la ventana con varios cristales superpuestos que guardan un espacio entre sí, creando una cámara de aire que ayuda a este aislamiento de la que venimos hablando.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content