EUROPA PROPOSA DESTINAR 21.300 MILIONS D’EUROS DE L’INSTRUMENT EUROPEU SURE A ESPANYA QUE PERMET FINANÇAR ELS COSTOS DELS TER I LA PROVISIÓ PER A AUTÒNOMS.

dilluns, agost 24, 2020

La proposta de la Comissió Europea, anunciada avui, està en línia amb el sol·licitat pel govern espanyol. Espanya és el segon país amb major assignació, per darrere d’Itàlia.

El programa SURE va ser un dels tres nous mecanismes posats en marxa a nivell europeu, al costat de la línia precautòria de el Mecanisme Europeu d’Estabilitat i els avals de el Banc Europeu d’Inversions (BEI), per donar una resposta sanitària, econòmica i social als efectes de la pandèmia de l’COVID-19. L’acord establia un màxim de 100.000 milions en préstecs, amb la condició que els tres països més beneficiats no superessin un màxim de 60.000 milions.

La Comissió Europea (CE) proposa que el programa SURE mobilitzi en una primera fase 81.400 milions d’euros, d’un màxim de 100.000 milions d’euros disponibles, destinats a 15 països. Aquests fons es finançaran amb emissions de deute de la Unió Europea en el mercat. Els Estats membres contribueixen a l’instrument aportant avals a les emissions de la Unió Europea.

La proposta de la CE respon a la petició que el Regne d’Espanya va efectuar el passat 3 d’agost per accedir a l’instrument, que permet finançar amb préstecs de la UE els programes de suport a treballadors, autònoms i empreses. L’assignació espanyola, que està en línia amb el sol·licitat, és la segona més gran per darrere de la d’Itàlia. La Comissió Europea proposa que també puguin accedir a l’instrument Croàcia, Xipre, Letònia, Lituània, Malta, Polònia, Romania, Eslovàquia i Eslovènia.

El passat 26 de maig, el Consell de Ministres va autoritzar l’atorgament dels avals necessaris per a la participació d’Espanya en l’Instrument Europeu de Suport Temporal per a Mitigar els riscos d’Atur en una Emergència creat per la Comissió Europea (SURE).

En el cas d’Espanya, aquest instrument permet finançar programes com els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), tant pel que fa a la prestació que rep el treballador com a les cotitzacions socials que s’estalvia l’empresari.

També es poden utilitzar els recursos de l’SURE per finançar la prestació extraordinària per cessament d’activitat per a autònoms, així com la prestació per incapacitat temporal per a persones que hagin estat de baixa com a conseqüència de l’COVID-19 o el suport a treballadors fixos discontinus, en particular de el sector turístic.

Un cop el Consell de la UE aprovi la proposta de la Comissió, amb possibles modificacions fruit de les negociacions en aquest òrgan, el crèdit serà desemborsat als Estats que sol·licitin aquest instrument en diversos trams. El primer d’ells podria rebre a la tardor de 2020 i, la resta, a partir de 2021.

https://www.lamoncloa.gob.es/

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content