PIMEC defensa la baixa per incapacitat temporal per als treballadors que hagin d’atendre la cura del fills per situacions de Covid-19

La patronal es mostra absolutament contrària a un nou permís retribuït recuperable

Barcelona, 28 d’agost de 2020. Davant les previsibles contingències que es produiran amb l’inici del nou curs escolar i que afectaran de manera directa l’àmbit laboral i empresarial, PIMEC defensa la implementació d’una mesura excepcional de baixa per incapacitat temporal per a aquells treballadors que hagin d’atendre la cura dels fills per situacions de Covid-19 i demana que es tinguin en compte les següents consideracions:

  • La perceptora: Entenent-se aquesta com la unitat familiar, sempre que els dos progenitors treballin, per tal que un dels dos es pugui fer càrrec dels menors, o es tracti d’una família monoparental i el progenitor treballi.
  • La corresponsabilitat: Els progenitors, en cas que els dos treballin, haurien d’alternar la baixa en el temps, exercint aquesta en períodes iguals i no coincidents, excepte que un d’ells presti un servei essencial.
  • Les limitacions: La necessitat d’acollir-se a una baixa s’haurà d’articular en funció de la necessitat dels progenitors amb menors de 6 anys a càrrec i un segon esglaonat per a aquelles unitats familiars amb menors de 12 anys. En el segon cas s’entén que els progenitors podran continuar treballant en la modalitat de teletreball quan l’empresa hagi implantat aquest sistema i, per tant, no correspondria una baixa mèdica.  

La patronal presentarà aquesta proposta en la propera reunió amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i la resta d’agents socials, que tindrà lloc la setmana vinent.

PIMEC, contrària a un nou permís retribuït recuperable

Davant dels anuncis que plantegen un permís retribuït recuperable per al treballadors que hagin d’atendre la cura dels fills davant dels nous rebrots, PIMEC es mostra absolutament contrària a aquesta proposta, ja que les empreses ja estan prou afectades per les conseqüències de la Covid-19 i no poden assumir aquest un cost absolutament aliè a l’àmbit i la responsabilitat empresarial.

La patronal recorda que ja va demanar l’ampliació del termini de recuperació del permís retribuït recuperable fins al 31 de desembre de 2021, tenint en compte la impossibilitat de moltes empreses de poder-ho fer efectiu aquest any. En aquest sentit, sumar-hi ara un o més permisos seria impossible d’assumir per a les empreses, especialment les de menor dimensió.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content