Què és el bumping?

El bumping, originat a Dinamarca, és un mètode que els serrallers professionals porten utilitzant des dels 70 i consisteix en una tècnica neta i eficaç per a realitzar l’obertura d’un pany sense posseir la clau necessària. El seu terme, «bumping», ve de el moviment característic que es realitza durant el procés, martellejant una clau específica més coneguda pel seu nom en anglès: bumping key.

La clau utilitzada està modelada especialment, tenint les dents en forma de serra llimats a un punt mínim i uniforme. Aquesta clau s’introdueix al pany i es la colpeja lleugerament amb un objecte qualsevol, i, sota un principi de moviment lineal, l’energia de percussió es transmet i força el salt dels cilindres al seu interior permetent la seva obertura amb facilitat. Un cop un cop dominada la tècnica, està permet una obertura fàcil de qualsevol pany sense la protecció necessària.

El seu ús per a la intrusió

La tècnica de l’bumping, malgrat el seu origen purament professional, ha estat adaptada per criminals amb l’objectiu de robar ja que els permet fàcil accés sense deixar empremta. És silenciosa, és senzilla i no causa danys, permetent un robatori més desapercebut sense alertar veïns. A més la manca de mal a l’realitzar el robatori crea problemes a l’hora de denunciar o amb l’assegurança, ja que no hi ha prova alguna d’un violació de domicili.

Cada vegada més popular

En els últims anys s’ha vist un augment notable de robatoris duts a terme utilitzant aquesta tècnica, que a més amb l’existència d’l’internet s’ha popularitzat ràpidament. Qualsevol amb una connexió a internet pot aprendre i utilitzar aquest mètode, adquirir l’eina necessària i aconseguir accés a la teva llar si no tens la protecció apropiada. la clau esmentada es pot trobar generalment en multitud de comerços comuns i per internet. La tècnica es pot utilitzar tot i que el pany requereixi diversos girs, ja que es pot repetir diverses vegades el procés fins aconseguir accés a l’habitatge i l’amo no notarà res estrany encara que entre després amb la seva clau. Si bé una alarma pot disudir als criminals, tot i ser estesa aquesta no pot evitar la intrusió pròpiament dita, només avisar d’ella:

– El pany es pot obrir en menys de 30 segons.

-Actualment una gran majoria de portes a casa nostra poden ser obertes per bumping.

-En general els bombins que es comercialitzen en el mercat, especialment en llocs no especialitzats o instal·lats sense assessorament professional, no prevenen el bumping.

Com prevenir el bumping

Malgrat la seva facilitat i efectivitat, existeixen mètodes per contrarestar aquesta tècnica sempre que un tingui coneixement sobre les marques i productes que utilitzar. En primer lloc abans de parlar de la seva prevenció, hem d’entendre que no és el pany en si, sinó el barret fort, el element que ens proporcionarà la seguretat. No existeixen els panys antibumping, són barrets forts antibumping. les panys de seguretat tenen unes característiques específiques que les fan més segures, però no et protegiran contra aquesta tècnica per si soles. L’aconsellable és consultar amb un manyà professional (en Vilfer estem disponibles les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana), per valorar si el teu pany actual compta amb la tecnologia adequada, però si es tracta d’una porta antiga o un pany instal·lada fa algun temps, el més probable és que no sigui així. Treballem amb diverses marques de molt bona qualitat que disposen de panys de seguretat i barrets forts amb protecció contra una varietat de mètodes, a més del bumping.

La qualitat i la funcionalitat dels elements que un utilitzi dependran de l’preu i cal remarcar que un sempre té de tenir en compte que de res serveix tenir la millor pany si la porta és de cartró, o el millor barret fort però el pany deixa molt a desitjar. Sempre hem de mantenir una harmonia entre els elements de seguretat que s’instal·len.

Considerem a destacar entre aquestes solucions antibumping la marca Mul-T-Lock, amb el seu barret fort MT5 +, que funciona amb una clau plana de dos costats i un cilindre amb doble mecanisme de tancament actiu. Addicionalment, posseeix perns telecópicos i una barra superior anti-trencament. Si bé no és el bombí més barat, la seva protecció és de la màxima qualitat i amb un preu molt competitiu. A més recomanem encaridament per encara més seguretat l’ús d’un escut protector acoblat a l’barret fort antibumping.

Altres marques d’interès poden ser:

– Tesa, una de les marques més conegudes i recomanades a nivell mundial en qüestió de bombins de seguretat, de gamma mitjana alta.

– Kaba, una altra marca reconeguda pel que fa a solucions antibumping.

– I Mauer, una de les marques amb millor reputació per la seva alta qualitat.

Què és el bumping?

El bumping, originat a Dinamarca, és un mètode que els serrallers professionals porten utilitzant des dels 70 i consisteix en una tècnica neta i eficaç per a realitzar l’obertura d’un pany sense posseir la clau necessària. El seu terme, «bumping», ve de el moviment característic que es realitza durant el procés, martellejant una clau específica més coneguda pel seu nom en anglès: bumping key.

La clau utilitzada està modelada especialment, tenint les dents en forma de serra llimats a un punt mínim i uniforme. Aquesta clau s’introdueix al pany i es la colpeja lleugerament amb un objecte qualsevol, i, sota un principi de moviment lineal, l’energia de percussió es transmet i força el salt dels cilindres al seu interior permetent la seva obertura amb facilitat. Un cop un cop dominada la tècnica, està permet una obertura fàcil de qualsevol pany sense la protecció necessària.

El seu ús per a la intrusió

La tècnica de l’bumping, malgrat el seu origen purament professional, ha estat adaptada per criminals amb l’objectiu de robar ja que els permet fàcil accés sense deixar empremta. És silenciosa, és senzilla i no causa danys, permetent un robatori més desapercebut sense alertar veïns. A més la manca de mal a l’realitzar el robatori crea problemes a l’hora de denunciar o amb l’assegurança, ja que no hi ha prova alguna d’un violació de domicili.

Cada vegada més popular

En els últims anys s’ha vist un augment notable de robatoris duts a terme utilitzant aquesta tècnica, que a més amb l’existència d’l’internet s’ha popularitzat ràpidament. Qualsevol amb una connexió a internet pot aprendre i utilitzar aquest mètode, adquirir l’eina necessària i aconseguir accés a la teva llar si no tens la protecció apropiada. la clau esmentada es pot trobar generalment en multitud de comerços comuns i per internet. La tècnica es pot utilitzar tot i que el pany requereixi diversos girs, ja que es pot repetir diverses vegades el procés fins aconseguir accés a l’habitatge i l’amo no notarà res estrany encara que entre després amb la seva clau. Si bé una alarma pot disudir als criminals, tot i ser estesa aquesta no pot evitar la intrusió pròpiament dita, només avisar d’ella:

– El pany es pot obrir en menys de 30 segons.

-Actualment una gran majoria de portes a casa nostra poden ser obertes per bumping.

-En general els bombins que es comercialitzen en el mercat, especialment en llocs no especialitzats o instal·lats sense assessorament professional, no prevenen el bumping.

Com prevenir el bumping

Malgrat la seva facilitat i efectivitat, existeixen mètodes per contrarestar aquesta tècnica sempre que un tingui coneixement sobre les marques i productes que utilitzar. En primer lloc abans de parlar de la seva prevenció, hem d’entendre que no és el pany en si, sinó el barret fort, el element que ens proporcionarà la seguretat. No existeixen els panys antibumping, són barrets forts antibumping. les panys de seguretat tenen unes característiques específiques que les fan més segures, però no et protegiran contra aquesta tècnica per si soles. L’aconsellable és consultar amb un manyà professional (en Vilfer estem disponibles les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana), per valorar si el teu pany actual compta amb la tecnologia adequada, però si es tracta d’una porta antiga o un pany instal·lada fa algun temps, el més probable és que no sigui així. Treballem amb diverses marques de molt bona qualitat que disposen de panys de seguretat i barrets forts amb protecció contra una varietat de mètodes, a més del bumping.

La qualitat i la funcionalitat dels elements que un utilitzi dependran de l’preu i cal remarcar que un sempre té de tenir en compte que de res serveix tenir la millor pany si la porta és de cartró, o el millor barret fort però el pany deixa molt a desitjar. Sempre hem de mantenir una harmonia entre els elements de seguretat que s’instal·len.

Considerem a destacar entre aquestes solucions antibumping la marca Mul-T-Lock, amb el seu barret fort MT5 +, que funciona amb una clau plana de dos costats i un cilindre amb doble mecanisme de tancament actiu. Addicionalment, posseeix perns telecópicos i una barra superior anti-trencament. Si bé no és el bombí més barat, la seva protecció és de la màxima qualitat i amb un preu molt competitiu. A més recomanem encaridament per encara més seguretat l’ús d’un escut protector acoblat a l’barret fort antibumping.

Altres marques d’interès poden ser:

– Tesa, una de les marques més conegudes i recomanades a nivell mundial en qüestió de bombins de seguretat, de gamma mitjana alta.

– Kaba, una altra marca reconeguda pel que fa a solucions antibumping.

– I Mauer, una de les marques amb millor reputació per la seva alta qualitat.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content