Bases de les subvencions en l’àmbit del comerç, dels serveis i la moda

Des del Consorci de Comerç, Artesania i Moda s’han aprovat bases reguladores de les subvencions en l’àmbit del comerç, dels serveis i la moda.

L’objecte d’aquestes subvencions és promocionar i impulsar el sector comercial i de serveis, i fomentar-ne la competitivitat i la qualitat. A més, en l’àmbit de la moda, vol donar suport a la internacionalització de les marques catalanes de moda, la comercialització dels seus productes, la sostenibilitat i la tecnologia aplicada a la indústria de la moda (fash-tech), així com, donar resposta als efectes causats per la declaració de l’estat d’alarma decretat el 14 de març pel RD-463/2020.

Les bases regulen 8 programes on poder encabir i vincular els projectes subvencionables:

 1. Programa de suport a la xarxa associativa de comerç, artesania i moda.

 • Objectiu: Donar impuls al Programa de suport a les associacions definit en el marc de l’Agenda de Comerç 20/21, dins de l’àmbit de Territori i Persones.

Enfortir el model associatiu actual i dotar-lo d’eines per afrontar els reptes sectorials i/o del territori de forma integral.

Donar suport a la revitalització del teixit comercial i productiu dels seus associats, per superar els efectes que hagin pogut ocórrer per la crisis sanitària de la pandèmia del Covid-19.

Promoure la col·laboració, les economies d’escala, sinergies i serveis compartits entre les associacions i altres agents sectorials del territori.

 • Quantia: En el cas de les entitats territorials, les associacions de mercats sedentaris i no sedentaris; els gremis i entitats sectorials d’àmbit nacional o d’àmbit municipal en el cas de la ciutat de Barcelona, fins al 80% del cost de les accions subvencionables, amb un màxim de 10.000 euros per despeses de gestió i estructura, i un màxim total (incloent les despeses de gestió i estructura) de 26.000 euros.

En el cas dels gremis i entitats sectorials d’àmbit comarcal o municipal (excloent Barcelona) fins al 80% del cost de les accions subvencionables, amb un màxim de 5.000 euros per despeses de gestió i estructura, i un màxim total (incloent les despeses de gestió i estructura) de 12.000 euros.

En el cas d’empreses agrupades (cooperatives o centrals de compra), fins al 80% del cost de les accions subvencionables, amb un màxim de 4.000 euros per despeses de gestió i estructura, i un màxim total (incloent les despeses de gestió i estructura) de 8.000 euros.

 1. Programa de suport en el procés de transformació digital de les empreses

Objectiu: Potenciar el coneixement i la incorporació de noves tecnologies digitals per augmentar la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses de comerç i dels serveis, i les parades de mercats municipals sedentaris i no sedentaris.
 

Facilitar d’eines a les empreses que els permetin adaptar-se al nou model de negoci on es potencií l’omnicanalitat creant estratègies que integrin botiga física i en línia per millorar l’experiència de compra dels clients.

Millorar el posicionament i la presència a internet del sector del comerç i dels serveis per tal d’adaptar-se i fer front a la nova situació i enfortir les seves capacitats i fer-lo més competitiu en l’era post-Covid19.

 • Quantia: Fins al 70% de les despeses subvencionables amb un màxim de 5.000 euros

 1. Programa de suport per a l’obertura de comerços i de suport a la reforma i millora d’establiments

 • Objectiu: Dinamitzar el comerç mitjançant projectes de recuperació dels locals buits situats a la trama urbana consolidada del municipi, o al centre històric i els seus eixamples. Garantir el mix comercial òptim i adequat a cada zona, incrementant-ne l’atractiu i evitant el trencament del continu comercial mitjançant la reforma d’establiments amb un grau d’antiguitat o parades de mercats municipals. I donar resposta als efectes causats per la declaració de l’estat d’alarma decretat arran de l’emergència sanitària de la COVID-19.

 • Quantia: Fins al 50% de les despeses subvencionables amb un màxim de 5.000 euros.

 1. Programa de suport a projectes per a l’activació comercial a municipis amb alta dependència turística

 • Objectiu: Donar suport per promoure accions d’activació comercial a diversos municipis de Catalunya afectats per la crisi sanitaria de la COVID-19, prioritzant els municipis catalans de més de 5.000 habitants i alta dependència de la demanda turística.

Les accions d’activació han de tenir un caràcter municipal o bé supramunicipal, però en cap cas s’han de circumscriure a demarcacions territorials més petites.

 • Quantia: Fins al 100% del cost de les accions subvencionables, amb un màxim de 20.000 euros.

 1. Programa de suport als municipis en l’àmbit del comerç

 • Objectiu: En el marc de l’Agenda de Comerç 20/21, dins de l’àmbit de Territori i Persones, s’ha definit com a actuacions a realitzar, la creació d’un “Pla d’ocupació de locals buits” i el “Programa d’impuls a zones d’interès especial”. Aquestes actuacions han de perseguir els següents objectius:

 1. Aconseguir l’obertura dels locals buits, en zones definides i determinades, per tal que es converteixin en pols d’activitat econòmica.
 2. Estimular el comerç, l’activitat econòmica i l’ocupació de la zona definida.
 3. Potenciar i atreure aquella oferta comercial de la que el municipi té mancances.
 4. Potenciar la col·laboració publico-privada.

 • Quantia:

Àmbit 1: definició del projecte de suport als municipis per la recuperació dels locals comercials buits, fins al 50% de la despesa subvencionable, amb un màxim de 7.000 euros.

Àmbit 2: implementació del projecte de suport als municipis per a la recuperació dels locals comercials buits, fins al 50% de la despesa subvencionable, amb un màxim de 10.000,00 euros.

 1. Programa de suport per a la creació i definició de les Àrees de Promoció Econòmiques Urbanes (APEUS)

 • Objectiu: Suport als ens locals i a les associacions territorials, per a impulsar la creació i definició de les Àrees de Promoció Econòmiques Urbanes (APEUS), d’acord amb el que preveu la Llei 15/2020, de 22 de desembre, de les àrees de promoció econòmica urbana (DOGC núm. 8303, de 24.12.2020), modificada pel Decret Llei 3/2021, de 12 de gener (DOGC núm. 8315, de 14.1.2021).

 • Quantia: Fins al 90% de la despesa subvencionable, amb un màxim de 20.000 euros.

 1. Programa per a la reactivació i transformació de la moda catalana

 • Objectiu: Reactivar el sector de la moda donant suport a la fabricació i comercialització dels productes de moda catalans així com, augmentar el seu grau d’adaptació al mercat tant pel que fa a la transformació digital, la sostenibilitat, la tecnologia aplicada a la indústria de la moda (fash-tech) i la internacionalització de les marques i dissenyadors catalans, així com, donar resposta als efectes causats per la declaració de l’estat d’alarma decretat el 14 de març pel Reial Decret 463/2020.

 • Quantia: Fins al 100% de la despesa subvencionable, amb un màxim de 3.000 euros.

El termini de presentació de sol·licituds es determinarà a la convocatòria corresponent, i  només es podrà presentar una sol·licitud per cada programa i en el cas que presenti més d’una sol·licitud es tindrà en compte la última presentada.

Per  més informació sobre les persones beneficiaries, els requisits i les despeses podeu consultar les bases reguladores de les subvencions en l’àmbit del comerç, dels serveis i la moda.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
 • CONSENT
 • PHPSESSID
 • inbound_referral_site
 • lead_session
 • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content