Reducció de la velocitat a la majoria de carrers

La nova normativa rebaixa a 30 km/h la velocitat genèrica dins els nuclis urbans

Fins ara als carrers de pobles i ciutats es podia circular, com a norma general, a 50 quilòmetres per hora, però des d’ahir la nova normativa rebaixa a 30 km/h la velocitat genèrica per als conductors. La normativa només manté els 50 km/h a les vies de dos o més carrils per sentit de circulació, i es limita la velocitat fins a 20 km/h en aquells carrers que són de plataforma única, és a dir, amb la calçada i vorera al mateix nivell.

  Segons dades de la direcció general de Trànsit (DGT), els nous límits de velocitat tenen un impacte en la reducció de la sinistralitat, tant pel que fa al nombre d’accidents com a la gravetat de les lesions de les persones que en són víctimes. El fet de fixar el límit en 30 km/h, segons la DGT, redueix un 80% el perill de morir atropellat, ja que si un vehicle que circula a aquesta velocitat impacta contra un vianant, el risc que la persona mori és del 10%, mentre que si el mateix vehicle va a 50 km/h el risc augmenta fins al 90%.

  A Catalunya, ciutats com Barcelona i Lleida s’han avançat en la implantació de la nova normativa estatal. A la capital catalana està previst que a finals del 2021 les vies de circulació amb límit 30 sumin 212 quilòmetres, és a dir el 75% del total de vies urbanes. A Lleida el canvi es va fer efectiu a finals d’octubre, quan la majoria dels carrers, tots els que no són vies principals, van passar a ser zona 30.

  A la capital del Maresme han decidit fer un pas més en la nova normativa, i a Mataró també es limitarà a 30 km/h la circulació en una vintena de vies que ara tenen més d’un carril de circulació en cada sentit. Són vies on properament s’implantarà carril bici i els vehicles motoritzats hi perdran pes, trams situats als polígons o que el seu traçat fa aconsellable rebaixar-hi la velocitat. El Servei de Mobilitat instal·larà radars pedagògics en alguns dels carrers que rebaixen la velocitat a 30 per tal d’anar informant els conductors del canvi de normativa, i passats uns dies es començarà a sancionar els qui la incompleixin.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content