El Consell de Ministres ha donat llum verda a la flexibilització de l’ús de les mascaretes en espais exteriors, amb l’aprovació d’un Reial decret llei mitjançant el qual es modifica la redacció de l’article 6 de la Llei 2/2021 que regula la seva utilització.

Arran de la publicació en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), el divendres 25 de juny, del Reial decret llei que modifica la redacció de l’article 6 de la Llei 2/2021 que regula la utilització de les mascaretes en espais exteriors, i amb caràcter general, deixa de ser obligatori l’ús de mascaretes en espais a l’aire lliure, sempre que es pugui mantenir una distància mínima de, almenys, 1,5 metres entre persones, excepte grups de convivents.

Amb tot, i a causa de les circumstàncies de diferent índole, previstes o no, que es poguessin donar un cop abandonat el domicili, s’haurà de portar mascareta en aquells casos en què continuï sent obligatori.

Espais tancats i esdeveniments multitudinaris

D’aquesta manera, l’ús de mascareta seguirà sent obligatori en qualsevol espai tancat -d’ús públic o que es trobi obert al públic-, així com en qualsevol espai a l’aire lliure en què no es pugui mantenir la distància de seguretat de, almenys, 1,5 metres entre persones, excepte grups de convivents.

La mascareta serà obligatòria també en els esdeveniments multitudinaris a l’aire lliure, quan els assistents estiguin drets o si, estant asseguts, no es pot mantenir 1,5 metres de distància entre persones, excepte grups de convivents.

Mitjans de transport

De la mateixa manera, serà obligatori l’ús de mascaretes en mitjans de transport aeri i marítim, en autobús, ferrocarril i telefèric, així com a les andanes i estacions de viatgers. També en el cas dels transports públics i dels transports privats complementaris de viatgers, si els ocupants dels vehicles de turisme no conviuen en el mateix domicili.

En el cas dels passatgers de vaixells i embarcacions, no serà necessari l’ús de mascaretes quan les persones es trobin dins de la seva cabina o en espais exteriors de la nau i es pugui mantenir la distància de seguretat de, almenys, 1,5 metres.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content