gairebé la meitat dels propietaris d’habitatges d’Espanya mai no han canviat les finestres i un 20% ho van fer per última vegada fa més de vuit anys. Aquestes xifres impliquen que, amb un parc de prop de 26 milions d’habitatges el 2020 -segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística- i una mitjana de cinc finestres a cadascuna, actualment hi ha gairebé 65 milions de finestres que ja haurien acabat el cicle de vida i serien susceptibles de renovació.

L’estalvi energètic i l’aïllament acústic són els principals objectius que els usuaris d’habitatge busquen satisfer amb la renovació de les finestres

Segons un estudi, tan sols un 15% dels enquestats asseguraven haver renovat les finestres entre els 3 i darrers 8 anys i un 16% haver-ho fet des del 2018. Reduir les filtracions d’aire fred a l’hivern i calent a l’estiu és el principal argument que donen els enquestats per renovar les finestres, amb un 82%. Un altre motiu molt valorat (53%) és la degradació dels materials. Qüestions com la seguretat davant del robatori o davant d’accidents reflecteixen un 27 i un 21%, respectivament.

Objectius i criteris de compra Pel que fa als objectius que busca satisfer l’usuari en el moment de renovar les finestres, l’estalvi energètic i l’aïllament acústic, amb un 77% respectius, s’alcen com els requisits que tenen més pes en la decisió de compra. Si l’estalvi energètic ha estat una variable que es repeteix al llarg dels darrers anys, quant als arguments per canviar les finestres, el confort acústic es revela com un altre factor que l’usuari valora, sobretot, a causa de l’obligació de passar més temps a les nostres llars, arran dels confinaments motivats per la pandèmia. Precisament, la situació viscuda amb la COVID-19 ha contribuït en gran manera que els usuaris percebessin les mancances dels seus habitatges i la necessitat de la seva renovació. Així, un 30% dels enquestats admeten haver fet reformes o millores a casa seva i un altre 31% es plantegen fer-les en un futur proper.

Els criteris que més influeixen en la decisió final de la compra són la longevitat, els materials i la garantia. Gairebé la meitat dels enquestats s’inclinen pel preu com a factor important, però no el principal. Per contra, només un 12% valora la marca en l’adquisició de finestres, encara que només un 24% recorda alguna marca, cosa que revela el gran desconeixement que es té de la finestra com a producte de consum.

foto
La finestra com un dels elements claus en la millora del confort a la llar

Coneixement dajuts i subvencions La rehabilitació energètica dedificis i la renovació de finestres comporta emprendre inversions econòmiques costoses. Els propietaris d’habitatges tenen a la seva disposició diversos plans d’ajudes i subvencions, per part de les administracions públiques, que no sempre són aprofitats per desconeixement dels mateixos. Els programes PREE i PREE 5000 per a la rehabilitació energètica d’edificis o els Fons Next Generation, per impulsar la rehabilitació edificatòria en el context del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, són algunes de les iniciatives vigents actualment.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

RECHAZAR TODOS LOS SERIVICIOS
ACEPTAR TODOS LOS SERVICIOS
×

Powered by WhatsApp Chat

×