Si estàs pensant a automatitzar les persianes de casa teva, segueix llegint perquè segurament aquest article et pugui interessar, et donem una sèrie de consells bàsics perquè l’automatització de les teves persianes sigui un èxit i no cometis alguns errors típics.

1 CONTACTA AMB UN PROFESSIONAL

El primer que has de saber és que motoritzar una persiana no és una cosa complexa, però si és la primera vegada que ho fas, segurament hi invertiràs més temps. T’hauràs d’informar de com es fa Hauràs de mesurar les teves persianes Hauràs de calcular el pes de les teves persianes per triar el motor adequat Hauràs de decidir quins motors comprar Hauràs de comparar preus dels motors I finalment… hauràs de substituir els eixos de les persianes pels motors que has comprat.

El nostre consell és que si no ets un manetes i no disposes de gaire temps, CONTRACTA un professional del Gremi perquè t’ajudi. T’asseguraràs així que el motor és adequat, en un sol dia podràs gaudir de les teves persianes motoritzades i si sorgeix qualsevol problema tindràs garantia.

2 TRIA EL TIPUS DE MOTOR ADEQUAT

Si finalment t’has decidit per motoritzar tu mateix les persianes de casa teva, el primer que has de fer és decidir el tipus de motor que utilitzaràs. Hi ha 2 opcions: motor tubular o motor de cinta. El meu consell aquí és clar, encara que la seva instal·lació té una mica més de feina, tria sempre un MOTOR TUBULAR. Principalment perquè la diferència de preu és molt poca i podràs treure la cinta de la persiana aconseguint un acabat molt més estètic.

Pel que fa a marques i models, hi ha gran varietat, però quant a qualitat i preu són tots força semblants. Més endavant publicarem un article amb algunes comparatives i recomanacions. ☝️ IMPORTANT: assegura’t de comprar un motor amb el mateix diàmetre que l’eix de la teva persiana. Si poses un motor amb un eix massa gran potser la persiana no t’entri al calaix.

3 CALCULA EL MOTOR QUE NECESSITES

Per saber quin motor necessites, has de mesurar la teva persiana i calcular-ne el pes. Tots els motors del mercat, a les seves especificacions t’indiquen el pes màxim que suporten. Per calcular el pes, la fórmula és molt senzilla: Pes (Kg) = Ample (m) x Alt (m) x K

On K, té els valors següents en funció del material de la persiana: Persiana d’alumini: 5 kg/m2 Persiana de PVC: 7 Kg/m2 Persiana de Fusta: 12 Kg/m2 Persiana d’alumini Extrusionat: 15 Kg/m2 ☝️ Com a recomanació, et diria que no compris un motor que suporti just el pes de la teva persiana. Si vols que et duri per molt de temps, és molt important que el motor no treballi forçat. A més grandària de persiana major serà el marge que has de deixar perquè el teu motor no es ressenti als pocs anys.

4 NO T’OBLIDIS DELS ADAPTADORS I SUPORTS

És important que t’asseguris de si el motor que has comprat ve amb els adaptadors i els suports adequats per a la teva persiana. Els adaptadors són unes peces que fan que el motor tubular s’acobli perfectament a l’interior de l’eix amb la seva forma. Solen ser de secció octogonal o rodons i n’hi ha de diferents mides. Els suports són unes peces que s’ubiquen en un extrem de l’eix de la persiana perquè aquest quedi ancorat a la paret. L’altre extrem de l’eix gira lliurement sobre la base d’uns rodaments. Hi ha diferents tipus de suports que s’adapten a totes les caixes de persianes existents. Solen ser de metall o de plàstic dur.

5 COMPRA UNS BONS POLSADORS/COMANDAMENTS

No escatim pressupost en polsadors, comandaments a distància o pantalles tàctils. Si vols donar un toc de qualitat a la teva instal·lació i vols que la usabilitat sigui màxima compra comandaments de qualitat. Hi ha moltes marques amb preus assequibles, tria sempre comandaments de gamma mitjana-alta i descarta directament els de gamma baixa ja que et donaran més problemes que beneficis. 

6 CENTRALITZA EL CONTROL DE LES TEVES PERSIANES

Si vols treure el màxim rendiment a les instal·lacions, és molt recomanable centralitzar el control de les teves persianes i tendals. D´aquesta manera, des d´un sol punt podràs pujar/baixar totes les persianes motoritzades de la casa. Simplement fent una pulsació curta de 1 segon estaràs enviant un senyal durant 2 minuts als motors, garantint així que tots arribin al final del recorregut. A més SENSE OBRES, ja que no cal cablejar de motor de motor, ni realitzar cablejat addicional per al control centralitzat. L’única cosa que necessites és comprar un control amb radiofreqüència alimentat per bateria.

7 PROGRAMA LES TEVES PERSIANES

ara despertar-te amb la llum del sol i oblidar-te del despertador, programa la pujada/baixada de les persianes. És molt senzill de fer i molt pràctic, ja no t’hauràs de preocupar ni d’obrir les persianes al matí ni de baixar-les a la nit. ☝ Per treure el màxim partit de les teves persianes motoritzades, per portar la teva instal·lació a un nivell superior, per obtenir un estalvi energètic de fins a un 10% i augmentar encara més el confort de casa teva, et recomano que instal·lis sensors solars i eòlics per baixar automàticament les persianes si fa excessiu sol i/o vent.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

RECHAZAR TODOS LOS SERIVICIOS
ACEPTAR TODOS LOS SERVICIOS
×

Powered by WhatsApp Chat

×