Si estàs pensant a automatitzar les persianes de casa teva, segueix llegint perquè segurament aquest article et pugui interessar, et donem una sèrie de consells bàsics perquè l’automatització de les teves persianes sigui un èxit i no cometis alguns errors típics.

1 CONTACTA AMB UN PROFESSIONAL

El primer que has de saber és que motoritzar una persiana no és una cosa complexa, però si és la primera vegada que ho fas, segurament hi invertiràs més temps. T’hauràs d’informar de com es fa Hauràs de mesurar les teves persianes Hauràs de calcular el pes de les teves persianes per triar el motor adequat Hauràs de decidir quins motors comprar Hauràs de comparar preus dels motors I finalment… hauràs de substituir els eixos de les persianes pels motors que has comprat.

El nostre consell és que si no ets un manetes i no disposes de gaire temps, CONTRACTA un professional del Gremi perquè t’ajudi. T’asseguraràs així que el motor és adequat, en un sol dia podràs gaudir de les teves persianes motoritzades i si sorgeix qualsevol problema tindràs garantia.

2 TRIA EL TIPUS DE MOTOR ADEQUAT

Si finalment t’has decidit per motoritzar tu mateix les persianes de casa teva, el primer que has de fer és decidir el tipus de motor que utilitzaràs. Hi ha 2 opcions: motor tubular o motor de cinta. El meu consell aquí és clar, encara que la seva instal·lació té una mica més de feina, tria sempre un MOTOR TUBULAR. Principalment perquè la diferència de preu és molt poca i podràs treure la cinta de la persiana aconseguint un acabat molt més estètic.

Pel que fa a marques i models, hi ha gran varietat, però quant a qualitat i preu són tots força semblants. Més endavant publicarem un article amb algunes comparatives i recomanacions. ☝️ IMPORTANT: assegura’t de comprar un motor amb el mateix diàmetre que l’eix de la teva persiana. Si poses un motor amb un eix massa gran potser la persiana no t’entri al calaix.

3 CALCULA EL MOTOR QUE NECESSITES

Per saber quin motor necessites, has de mesurar la teva persiana i calcular-ne el pes. Tots els motors del mercat, a les seves especificacions t’indiquen el pes màxim que suporten. Per calcular el pes, la fórmula és molt senzilla: Pes (Kg) = Ample (m) x Alt (m) x K

On K, té els valors següents en funció del material de la persiana: Persiana d’alumini: 5 kg/m2 Persiana de PVC: 7 Kg/m2 Persiana de Fusta: 12 Kg/m2 Persiana d’alumini Extrusionat: 15 Kg/m2 ☝️ Com a recomanació, et diria que no compris un motor que suporti just el pes de la teva persiana. Si vols que et duri per molt de temps, és molt important que el motor no treballi forçat. A més grandària de persiana major serà el marge que has de deixar perquè el teu motor no es ressenti als pocs anys.

4 NO T’OBLIDIS DELS ADAPTADORS I SUPORTS

És important que t’asseguris de si el motor que has comprat ve amb els adaptadors i els suports adequats per a la teva persiana. Els adaptadors són unes peces que fan que el motor tubular s’acobli perfectament a l’interior de l’eix amb la seva forma. Solen ser de secció octogonal o rodons i n’hi ha de diferents mides. Els suports són unes peces que s’ubiquen en un extrem de l’eix de la persiana perquè aquest quedi ancorat a la paret. L’altre extrem de l’eix gira lliurement sobre la base d’uns rodaments. Hi ha diferents tipus de suports que s’adapten a totes les caixes de persianes existents. Solen ser de metall o de plàstic dur.

5 COMPRA UNS BONS POLSADORS/COMANDAMENTS

No escatim pressupost en polsadors, comandaments a distància o pantalles tàctils. Si vols donar un toc de qualitat a la teva instal·lació i vols que la usabilitat sigui màxima compra comandaments de qualitat. Hi ha moltes marques amb preus assequibles, tria sempre comandaments de gamma mitjana-alta i descarta directament els de gamma baixa ja que et donaran més problemes que beneficis. 

6 CENTRALITZA EL CONTROL DE LES TEVES PERSIANES

Si vols treure el màxim rendiment a les instal·lacions, és molt recomanable centralitzar el control de les teves persianes i tendals. D´aquesta manera, des d´un sol punt podràs pujar/baixar totes les persianes motoritzades de la casa. Simplement fent una pulsació curta de 1 segon estaràs enviant un senyal durant 2 minuts als motors, garantint així que tots arribin al final del recorregut. A més SENSE OBRES, ja que no cal cablejar de motor de motor, ni realitzar cablejat addicional per al control centralitzat. L’única cosa que necessites és comprar un control amb radiofreqüència alimentat per bateria.

7 PROGRAMA LES TEVES PERSIANES

ara despertar-te amb la llum del sol i oblidar-te del despertador, programa la pujada/baixada de les persianes. És molt senzill de fer i molt pràctic, ja no t’hauràs de preocupar ni d’obrir les persianes al matí ni de baixar-les a la nit. ☝ Per treure el màxim partit de les teves persianes motoritzades, per portar la teva instal·lació a un nivell superior, per obtenir un estalvi energètic de fins a un 10% i augmentar encara més el confort de casa teva, et recomano que instal·lis sensors solars i eòlics per baixar automàticament les persianes si fa excessiu sol i/o vent.

Si estás pensando en automatizar las persianas de tu casa, sigue leyendo porque seguramente este artículo te pueda interesar… Desde la experiencia de muchos años como persianistas, te damos una serie de consejos básicos para que la automatización de tus persianas sea un éxito y no cometas algunos errores típicos.

1 CONTACTA CON UN PROFESIONAL

Lo primero que debes saber es que motorizar una persiana no es algo complejo, pero si es la primera vez que lo haces, seguramente invertirás más tiempo de la cuenta en ello…

  • Tendrás que informarte de como se hace
  • Tendrás que medir tus persianas
  • Tendrás que calcular el peso de tus persianas para elegir el motor adecuado
  • Tendrás que decidir que motores comprar
  • Tendrás que comparar precios de los motores
  • Y finalmente… tendrás que sustituir los ejes de las persianas por los motores que has comprado

Como puedes ver son cosas sencillas pero que requieren cierta dedicación…

☝ Nuestro consejo es que si no eres un manitas y no dispones de demasiado tiempo, CONTRATA un profesional para que te ayude. Te asegurarás así de que el motor es el adecuado, en un solo día podrás disfrutar de tus persianas motorizadas y si surge cualquier problema tendrás garantía.

2 ELIGE EL TIPO DE MOTOR ADECUADO

Si finalmente te has decidio por motorizar tu mismo las persianas de tu casa, lo primero que debes hacer es decidir el tipo de motor que vas a utilizar. Hay 2 opciones: motor tubular o motor de cinta.

Mi consejo aquí es claro, aunque su instalación tiene algo más de trabajo, elige siempre un MOTOR TUBULAR. Principalmente porque la diferencia de precio es muy poca y podrás quitar la cinta de la persiana consiguiendo un acabado mucho más estético.

En cuanto a marcas y modelos, hay gran variedad, pero en cuanto a calidad y precio son todos bastante parecidos. Más adelante publicaremos un articulo con algunas comparativas y recomendaciones.

☝️ IMPORTANTE: asegúrate de comprar un motor con el mismo diámetro que el eje de tu persiana. Si pones un motor con un eje demasiado grande quizás la persiana no te entre en el cajón.

3 CALCULA EL MOTOR QUE NECESITAS

Para saber que motor necesitas, debes medir tu persiana y calcular su peso. Todos los motores del mercado, en sus especificaciones te indican el peso máximo que soportan.

Para calcular el peso, la fórmula es muy sencilla:

Peso (Kg) = Ancho (m) x Alto (m) x K

Donde K, tiene los siguientes valores en función del material de la persiana:

 • Persiana de Aluminio: 5 Kg/m2
 • Persiana de PVC: 7 Kg/m2
 • Persiana de Madera: 12 Kg/m2
 • Persiana de Aluminio Extrusionado: 15 Kg/m2

☝️ Como recomendación, te diría que no compres un motor que soporte justo el peso de tu persiana. Si quieres que te dure por mucho tiempo, es muy importante que el motor no trabaje forzado. A mayor tamaño de persiana mayor será el margen que debes dejar para que tu motor no se resienta a los pocos años.

4 NO TE OLVIDES DE LOS ADAPTADORES Y SOPORTES

 

Es importante que te asegures de si el motor que has comprado viene con los adaptadores y soportes adecuados para tu persiana.

Los adaptadores son unas piezas que hacen que el motor tubular se acople perfectamente al interior del eje con la forma de este. Suelen ser de sección octogonal o redondos y los hay de diferentes medidas.

Los soportes son unas piezas que se ubican en un extremo del eje de la persiana para que este quede anclado a la pared. El otro extremo del eje gira libremente sobre la base de unos rodamientos. Existen diferentes tipos de soportes que se adaptan a todas las cajas de persianas existentes. Suelen ser de metal o de plástico duro.

5 COMPRA UNOS BUENOS PULSADORES/MANDOS

No escatimes presupuesto en pulsadores, mandos a distancia o pantallas táctiles. Si quieres dar un toque de calidad a tu instalación y quieres que la usabilidad sea máxima compra mandos de calidad. Existen muchas marcas con precios asequibles, elige siempre mandos de gama media-alta y descarta directamente los de gama baja ya que te van a dar más problemas que beneficios.

6 CENTRALITZA EL CONTROL DE TUS  PERSIANAS

Si quieres sacar el máximo rendimiento a tus instalación, es muy recomendable centralizar el control de tus persianas y toldos. De esta manera, desde un solo punto podrás subir/bajar todas las persianas motorizadas de la casa. Simplemente haciendo una pulsación corta de 1 segundo estarás enviando una señal durante 2 minutos a los motores, garantizando así que todos lleguen al final del recorrido.

Además SIN OBRAS, ya que no es necesario cablear de motor a motor, ni realizar cableado adicional para el control centralizado. Lo único que necesitas es comprar un control con radiofrecuencia alimentado por batería.

7 PROGRAMA TUS PERSIANES

Para despertarte con la luz del sol y olvidarte del despertador, programa la subida/bajada de las persianas. Es algo muy sencillo de hacer y muy práctico, ya no tendrás que preocuparte ni de abrir las persianas por la mañana ni de bajarlas por la noche.

☝ Para sacar el máximo partido de tus persianas motorizadas, para llevar tu instalación a un nivel superior, para obtener un ahoro energético de hasta un 10% y aumentar aún más el confort de tu casa, te recomiendo que instales sensores solares y eólicos para bajar automáticamente las persianas si hace excesivo sol y/o viento.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
 • CONSENT
 • PHPSESSID
 • inbound_referral_site
 • lead_session
 • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content