Com s’aplicarà, a partir del 2023, el descompte de 20 cèntims sobre el combustible?

Els transportistes professionals no obtindran el descompte de forma directa, com fins ara: la bonificació s’ abonarà al final de cada mes.   Cal tenir en compte, a més, que dues són les fases estipulades per l’Executiu per a aquestes ajudes i que es recullen en el Reial decret llei 20/2022, de 27 de desembre:

Descompte de 20 cèntims només fins a la primavera.

  • Entre l‘ 1 de gener i el 31 de març: descompte de 20 cèntims per litre.
  • Entre l‘ 1 d’ abril i el 30 de juny: descompte de 10 cèntims per litre.

L’Executiu distingeix per a això dos tipus d’usuaris: els que són beneficiaris del gaso oli professional i els que no, amb dues fórmules diferenciades:

Devolució en funció dels litres repostats.  S’ aplicarà a les empreses que es beneficien del gasoli professional, i per tant estan donades d’ alta en el registre del mateix. És a dir, transportistes que compten amb la targeta-gasoil professional i que paguen els repostatges amb la mateixa.

Així, a aquests usuaris, per cada litre repostat se’ls retornaran 20 cèntims fins al març i 10 cèntims fins al juny (o més si és un vehicle a gas). Es farà en un pagament mensual, que es retornarà vençut el mes donat.

Aquest descompte puntual se sumarà al que ja gaudeixen aquests beneficiaris, que es fixa en 4,9 cèntims per litre, corresponent a la devolució parcial de l’ impost d’ hidrocarburs.

Devolució estimada i fixa.   D’altra banda, aquelles entitats i treballadors autònoms que no repostin amb la targeta-gaso oli professional, i per tant no en són beneficiaris, també tindran ajudes.

Tot i que en el seu cas s’ han determinat unes quantitats específiques i fixes per tipus de vehicle que es calcula estimant-ne el consum  en un període de sis mesos. És a dir, el temps en què es fixen els ajuts per al 2023.

D’aquesta manera, rebran aquesta quantitat en un únic pagament, que podran sol·licitar entre l’1 de febrer i el 21 de març, presentant les corresponents declaracions responsables, en la seu electrònica de l’Agència Estatal d’Administració Tributària.   Les quantitats a percebre es rebran sempre a partir del 30 d’ abril.

 

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content