Publicat el conveni col·lectiu de treball del sector de les Indústries siderometal·lúrgiques de la província de Barcelona

Ja s’ha publicat al BOPB (Butlletí Oficial de la Província de Barcelona) del 13 de gener de 2023 el Conveni Col·lectiu de treball del sector de les indústries siderometal·lúrgiques de la província de Barcelona, amb vigència fins al 31 de desembre de 2024.

D’entre els canvis més rellevants podem destacar:

 • Conveni Col·lectiu per a 3 anys, de 2022 a 2024
 • Increments salarials: per l’any 2022 un 4,2%, per l’any 2023 un 3,9%, per l’any 2024 un 3,9%.  
 • S’estableix una clàusula de garantia salarial del 85% de la diferència existent entre el sumatori de les inflacions a 31 de desembre (d’anys 2022, 2023 i 2024) i l’import total dels increments salarials en taules durant els anys del Conveni. L’import que resulti es farà efectiu directament amb efectes 1 de gener de 2025 i sense efectes retroactius. Aquesta clàusula de garantia salarial és de naturalesa transitòria per al conveni 2022-2024.
 • Compensació i absorció: durant la vigència d’aquest Conveni, per als anys 2022, 2023 i 2024 no operarà la compensació i/o absorció. Sense perjudici que per a l’any 2022, totes les quantitats abonades per les empreses des de l’1 de gener de 2022, en concepte de a compte conveni, van a compte de la revisió tècnica. I de ser superiors a aquesta, les diferències aniran a compte del conveni del 2022.
 • A partir de l’1 de gener de 2023, s’estableix un permís retribuït de 12 hores/any, de lliure disposició, que es podrà gaudir per hores, o en jornada completa, havent de preavisar la persona treballadora amb 7 dies naturals.
 • Aquest Conveni té efectes des del dia 1 de gener de 2023, i és exigible immediatament des de la seva signatura i publicació definitiva al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB).

En aquest sentit, PIMEC alerta que l’acord genera desequilibris i pot afectar la viabilitat de moltes mipimes.

La patronal reclama que les revisions salarials s’han de fer sota criteris equilibrats i de justícia, cosa que no compleixen els alts increments acordats. Les mipimes del sector representen actualment el 99,5% del total d’empreses i donen ocupació al 75,2% de les persones treballadores del metall. Amb aquest augment salarial un 27% de les pimes del sector passen de tenir guanys a pèrdues, posant-se en risc 24.390 llocs de treball, fet que constata que no s’ha fet amb mirada de pime. 

Pots consultar la publicació aquí.  

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
 • CONSENT
 • PHPSESSID
 • inbound_referral_site
 • lead_session
 • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content