Posicionament d’SME United respecte a la Modificació de la Directiva 2009/148/EC sobre exposició a l’amiant

La Comissió Europea va presentar el 28 de setembre de 2022 la proposta de modificació de la Directiva 2009/148/EC referent a la protecció de les persones treballadores davant els riscos relacionats amb l’exposició a l’amiant a la feina. 
Per aquesta raó, SME United dona suport a l’objectiu d’augmentar la protecció de les persones treballadores a la seva exposició a l’amiant en el lloc de treball i l’enfocament holístic adoptat per la Comissió Europea.
Considera que la nova proposta de valor límit* s’adapta a la realitat del mercat i permet l’efectiva protecció de les persones treballadores i empresàries, alhora que continua sent factible per les pimes implementar-ho i mesurar-ho.
 • Qualsevol valor límit inferior seria poc realista d’implementar. Secunda fermament el desenvolupament de directrius adequades, especialment sobre mètodes d’avaluació de riscos, de cara a facilitar el compliment i la implementació pràctica del nou valor límit.
 • Insisteix que les metodologies per al recompte de fibres siguin clares i tan senzilles com sigui possible.
 • Els mateixos valors límits no s’haurien d’avaluar mitjançant metodologies diferents, sense un marc que permeti una comparabilitat clara.
 • No dona suport a la creació d’un registre de caràcter general i obligatori d’amiant per als edificis.
 • La Comissió Europea hauria de garantir que existeixi coherència entre les bases de dades nacionals i les eines de supervisió i seguiment.
 • Considera que la Directiva d’Amiant hauria de centrar-se en la conscienciació de totes les parts implicades, les empreses, els propietaris d’edificis i la resta de la societat en lloc de centrar-se només en les restriccions.
 • Considera que la majoria d’empreses involucrades en processos de demolició/renovació i eliminació d’amiant són PIMES i aquestes s’enfrontaran a un augment dels costos en formació, instal·lacions, equips de protecció, equips de treball i material, i per tant s’hauria de disposar de finançament dedicat per donar suport a aquests canvis necessaris per poder donar compliment al qual disposa la modificació de la Directiva.
*La proposta és rebaixar de l’actual 0,1 fibres/cm³ a 0,01 fibres/cm³ com a mitjana ponderada en el temps (TWA) de 8 hores.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
 • CONSENT
 • PHPSESSID
 • inbound_referral_site
 • lead_session
 • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Ves al contingut