Dir que les noves tecnologies han arribat per quedar-se pot semblar una mica obvi. Per això, entre tots els dispositius que poden permetre estalviar energia en una empresa, t’has plantejat quin és realment efectiu per generar una diferència a la factura elèctrica? En aquest blogpost t’expliquem les diferents accions que pots aplicar al teu negoci per millorar l’eficiència energètica de les teves instal·lacions alhora que estalvies.

Punt de partida per estalviar energia en una empresa: Primer de tot és imprescindible conèixer: la situació que partim a les nostres instal·lacions o oficines. En altres paraules, les condicions que cal millorar a partir d’incorporar aparells tecnològics. Per això, una auditoria energètica juga un paper important en analitzar el comportament energètic i identificar possibles ineficiències i fuites d’energia que requereixen solucions.

Les 4 claus d’estalviar energia a una empresa amb la tecnologia idònia: Per estalviar energia en una empresa hi ha diverses accions que impliquen la instal·lació d’avenços tecnològics. Per això, no et preocupis, que t’hem resumit les quatre mesures que són un must:

1. Opta per electrodomèstics eficients: Gastar menys electricitat per realitzar la mateixa activitat al mateix temps i amb els mateixos resultats? És el consum eficient que s’aconsegueix amb els aparells o els electrodomèstics que disposen d’etiquetes energètiques. Per tant, si en el teu negoci has de renovar l’equipament, t’aconsellem que optis pels que tinguin un etiquetatge A.

2. El ‘mode estalvi’, el teu millor aliat: És molt comú que a les jornades partides els equips informàtics s’apaguin i després es tornin a encendre. Tot i això, el ‘mode repòs’ pot resultar molt útil en configurar aquests mateixos equips, juntament amb altres perifèrics (impressores, fotocopiadores…) perquè canviïn al mode d’estalvi de consum després d’uns minuts d’inactivitat.

3. Monitoritza el consum energètic del teu negoci: A banda de visualitzar la despesa que genera la maquinària i dispositius endollats a la xarxa elèctrica, també pots consultar els hàbits i les rutines que genera l’operativa de la teva activitat empresarial. Encara que semblin simples dades et permet fer un seguiment detallat del consum històric i les accions que pots fer que van més enllà del control a distància un dispositiu.

4. Crea automatismes: Per exemple, amb la tecnologia apropiada podeu establir alertes quan un aparell sobrepassa determinades hores connectat. Aquests automatismes es poden adaptar a les necessitats de la teva empresa ja que les opcions són infinites. Per exemple, pots baixar les persianes automàticament en detectar que es fa de nit o també encendre els llums de la teva oficina en horari laboral de dilluns a divendres.

Quina tecnologia pot contribuir a estalviar energia a una empresa?

Entre els dispositius tecnològics que us recomanem, aquests tres són essencials perquè assegureu l’estalvi energètic del vostre negoci:

1. Sensors o detectors de moviment: Aquests dispositius faciliten l’eficiència energètica de diverses maneres: Encès i apagat automàtic dels llums: Els sensors de moviment poden ser emprats per encendre i apagar automàticament els llums duna sala en funció de la presència o absència de persones. D’aquesta manera, s’evita el malbaratament d’energia en deixar els llums encesos quan no hi ha ningú. Control de la climatització: Per exemple, si un espai no es fa servir durant un període de temps, et permet apagar completament la climatització per estalviar energia. Ajustament de la ventilació: Depenent si hi ha moviment en una zona, el sensor pot reduir el flux d’aire. Configurar la seguretat: Una altra funció dels sensors és la seguretat, ja que podeu prevenir robatoris o intrusions en detectar moviment en una àrea fora d’hores de treball.

2. Endolls intel·ligents: són especialment interessants per mantenir a ratlla el consum elèctric de la teva empresa, ja que tens una imatge més precisa del teu consum i el pots controlar en molts casos des d’aplicacions mòbils. En conclusió, el benefici és més que evident en la reducció de l’import de la factura.

3. Bateries per a l’emmagatzematge solar: Les empreses que ja s’han llançat a l’autoconsum solar saben de primera mà la gran autonomia que genera disposar l’energia emmagatzemada a aquests dispositius. A més, aquesta tecnologia implica reduir la dependència de fonts d’energia no renovables i l’impacte ambiental que comporten.

Decir que las nuevas tecnologías han llegado para quedarse puede parecer algo obvio. Por eso, entre todos los dispositivos que pueden permitir ahorrar energía en una empresa, ¿te has planteado cuál es realmente efectivo para generar una diferencia en la factura eléctrica? En este blogpost te explicamos las diferentes acciones que puedes aplicar en tu negocio para mejorar la eficiencia energética de tus instalaciones a la vez que ahorras. Punto de partida para ahorrar energía en una empresa: Ante todo es imprescindible conocer: la situación que partimos en nuestras instalaciones u oficinas. En otras palabras, las condiciones a mejorar a partir de incorporar aparatos tecnológicos. Por eso, una auditoría energética juega un papel importante en analizar el comportamiento energético e identificar posibles ineficiencias y fugas de energía que requieren soluciones.

Las 4 claves de ahorrar energía en una empresa con la tecnología idónea: Para ahorrar energía en una empresa existen varias acciones que implican la instalación de avances tecnológicos. Por eso, no te preocupes, que te hemos resumido las cuatro medidas que son un must:

1. Opta por electrodomésticos eficientes: ¿Gastar menos electricidad para realizar la misma actividad al mismo tiempo y con los mismos resultados? Es el consumo eficiente que se consigue con los aparatos o electrodomésticos que disponen de etiquetas energéticas. Por tanto, si en tu negocio tienes que renovar el equipamiento, te aconsejamos que optes por los que tengan un etiquetado A.

2. El ‘modo ahorro’, tu mejor aliado: Es muy común que en las jornadas partidas los equipos informáticos se apaguen y después se vuelvan a encender. Sin embargo, el ‘modo reposo’ puede resultar muy útil al configurar estos mismos equipos, junto con otros periféricos (impresoras, fotocopiadoras…) para que cambien al modo de ahorro de consumo después de unos minutos de inactividad.

3. Monitoritza el consum energètic del teu negoci: A banda de visualitzar la despesa que genera la maquinària i dispositius endollats a la xarxa elèctrica, també pots consultar els hàbits i les rutines que genera l’operativa de la teva activitat empresarial. Encara que semblin simples dades et permet fer un seguiment detallat del consum històric i les accions que pots fer que van més enllà del control a distància un dispositiu.

4. Crear automatismos: Por ejemplo, con la tecnología apropiada puede establecer alertas cuando un aparato sobrepasa determinadas horas conectado. Estos automatismos pueden adaptarse a las necesidades de tu empresa ya que las opciones son infinitas. Por ejemplo, puedes descargar las persianas automáticamente al detectar que se hace de noche o también encender las luces de tu oficina en horario laboral de lunes a viernes.

¿Qué tecnología puede contribuir a ahorrar energía en una empresa? Entre los dispositivos tecnológicos que le recomendamos, estos tres son esenciales para asegurar el ahorro energético de su negocio:

1. Sensores o detectores de movimiento: Estos dispositivos facilitan la eficiencia energética de diversas maneras: Encendido y apagado automático de las luces: Los sensores de movimiento pueden ser empleados para encender y apagar automáticamente las luces de una sala en función de la presencia o ausencia de personas. De esta manera, se evita el desperdicio de energía al dejar las luces encendidas cuando no hay nadie. Control de la climatización: Por ejemplo, si un espacio no se utiliza durante un período de tiempo, te permite apagar completamente la climatización para ahorrar energía. Ajuste de la ventilación: Dependiendo de si hay movimiento en una zona, el sensor puede reducir el flujo de aire. Configurar la seguridad: Otra función de los sensores es la seguridad, ya que puede prevenir robos o intrusiones al detectar movimiento en un área fuera de horas de trabajo.

2. Enchufes inteligentes: son especialmente interesantes para mantener a raya el consumo eléctrico de tu empresa, ya que tienes una imagen más precisa de tu consumo y puedes controlarlo en muchos casos desde aplicaciones móviles. En conclusión, el beneficio es algo más que evidente en la reducción del importe de la factura.

3. Baterías para el almacenamiento solar: Las empresas que ya se han lanzado al autoconsumo solar saben de primera mano la gran autonomía que genera disponer de la energía almacenada en estos dispositivos. Además, esta tecnología implica reducir la dependencia de fuentes de energía no renovables y el impacto ambiental que conllevan.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content