Obligacions per als comerciants (envasadors) derivades del reial decret d’envasos i residus d’envasos

– Obligacions per als comerciants que introdueixen envasos de servei i comercials al mercat.

Enguany s’ha publicat el Reial Decret 1055/2022, de 27 de desembre, d’envasos i residus d’envasos que suposa canvis importants per als comerciants que introdueixen envasos de servei i comercials al mercat.

Els envasos comercials són aquells destinats a l’ús i el consum propi de l’exercici de l’activitat comercial, a l’engròs i al detall, dels serveis de restauració i bars, de les oficines i dels mercats, així com de la resta del sector serveis.

Els envasos de servei són aquells dissenyats i destinats a ser omplerts en el punt de venda.

Aquesta nova normativa traspassa la responsabilitat de gestionar aquests residus d’envasos, que fins ara requeia en el posseïdor final, en el comerciant.

Aquest canvi en la responsabilitat de la gestió dels residus d’envasos està motivat per l’aplicació del concepte de la responsabilitat ampliada del productor i genera les següents obligacions als comerciants:

1.    Finançar i organitzar la recollida i el tractament dels residus d’envasos que posen al mercat. Per fer-ho, poden optar entre un sistema individual de responsabilitat ampliada del productor (SIRAP) o un sistema col·lectiu de responsabilitat ampliada del productor (SCRAP), i

2.    Inscriure’s al Registre de Productors de Producte (Secció d’envasos), abans del 29 de març d’aquest any.

Això no obstant, des de PIMEC, volem remarcar que els comerciants tenen la possibilitat d’arribar a acords voluntaris amb els fabricants o proveïdors d’aquests envasos, perquè siguin aquests qui assumeixen totes les obligacions, sempre que els envasos posats al mercat no superin en pes les 50 tones anuals.

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios y mostrarte publicidad relacionada con tus preferencias en base a un perfil elaborado a partir de tus hábitos de navegación (por ejemplo, páginas visitadas).

Puedes obtener más información y configurar tus preferencias AQUÍ.

Privacy Settings saved!
Configuración de privacidad

Cuando visita cualquier sitio web, puede almacenar o recuperar información en su navegador, principalmente en forma de cookies. Controle sus Servicios de cookies personales aquí.

Estas cookies son necesarias para que la web funcione y no se pueden desactivar de nuestro sistema.

Para utilizar esta web utilizamos las siguientes cookies técnicas necesarias
  • CONSENT
  • PHPSESSID
  • inbound_referral_site
  • lead_session
  • wp_lead_uid

Decline all Services
Accept all Services
×
Skip to content