El Reial decret llei 1/2023 de 10 de juliol, detalla les mesures urgents en matèria d’incentius a la contractació laboral, amb la finalitat d’unificar, simplificar i fer més eficaços els incentius. a la contractació. Aquestes mesures també tindran importància en l’àmbit de la fiscalitat laboral.
Per poder beneficiar-se dels incentius en bonificació d’aquests contractes laborals, les noves exigències que estableix aquest Reial decret per a les empreses:
- Trobar-se al corrent del compliment de les obligacions tributàries amb la Hisenda Pública i amb la Seguretat Social.
- No ésser objecte d’inhabilitació per a l’obtenció de subvencions i ajuts públics, així com per al gaudi de beneficis i incentius fiscals o de la Seguretat Social.
- No ser objecte d’exclusió d’accés a ajuts, subvencions, bonificacions per la comissió d’infraccions greus o molt greus recollides a la LISOS.
- Disposar d’un Pla d’Igualtat vigent i registrat.
- S’exigeix el manteniment de la persona destinatària de l’incentiu durant almenys tres anys des de l’inici del contracte, la transformació o la incorporació bonificats. L’incompliment del manteniment de la persona treballadora d’alta durant aquest període mínim determina la pèrdua del dret als beneficis aplicats a les quotes, amb recàrrec i interessos de demora. No s’inclouen com era clàssicament els acomiadaments procedents, les no superacions de període de prova, les dimissions, jubilacions o les IP.
- No es podran aplicar bonificacions empreses que hagin acomiadat o acomiaden de manera improcedent o per acomiadament col·lectiu contractes incentivats i durant 12 mesos. Únicament afectarà un nombre de contractacions igual al dels acomiadaments produïts.
Adjuntem les taules amb les noves bonificacions.